Vader achtste in Beringen

Gepubliceerd op: 10 april 2018
Vader achtste in Beringen

BERINGEN – Zondag gingen de mannen van Team Habitat voortvarend van start in het Belgische Beringen. Onder zomerse omstandigheden werd daar op het terrein van de voormalige steenkoolmijn een ronde verreden na de 3Nations Cup. Ondanks de prima start konden de Habitat-mannen niet voorkomen dat de Belg Pierre de Froidmont er verrassend maar verdiend met de winst vandoor ging.

Het waren Kevin Panhuyzen en Milan Vader die er namens Habitat in de eerste ronde hard aan trokken maar het tempo van zijn Belgische ploeggenoot lag voor Vader wat te hoog. ,,Mijn start was goed, alleen moest ik Kevin al snel laten gaan͛͛, vertelde de Zeeuw. ,,Ik hield mijn eigen tempo in de klimmen en verloor daardoor wel een paar plekken maar die maakte ik later wel weer goed. In de tweede helft van de koers versnelde Vader maar net toen hij de goede pace te pakken had kwam hij ten val. Vader: ,,Jammer, want ik verloor hier best wat tijd mee. De benen voelden nog wel goed, dus ik ben gewoon door geknald.͛͛ Uiteindelijk eindigde Vader, na een sterke finale, als achtste.

2018-08-04 3 Nations Cup Beringen set1-1061

Panhuyzen, die gebrand was op een topklassering in zijn thuisland, kreeg een lekke band. Hierdoor was een podiumplaats al snel buiten bereik. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een tiende plek.

2018-08-04 3 Nations Cup Beringen set1-1006

Frank Beemer werd uiteindelijk zestiende en baalde daar stevig van. ,,Ik had een totale off-day. Geen energie en power om enigszins kans te maken op een goed resultaat. Daarnaast ligt dit parcours mij ook niet echt daarom ga ik deze week goed herstellen en hoop ik volgende week in Saalhausen beter voor de dag te komen͛͛, aldus Beemer.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina