3 podiumplaatsen tijdens de Finale MTB Nationscup

Gepubliceerd op: 17 september 2018
3 podiumplaatsen tijdens de Finale MTB Nationscup

SITTARD – Afgelopen zondag hebben Milan Vader, Kevin Panhuyzen en Isla Short een podiumplek weten te bemachtigen op het uitdagende parcours van Watersley Sport en Talent Park in het zuiden van Limburg. Voor de mannen ging de Nieuwzeelander Anton Cooper er met een gouden medaille vandoor, Nederlandse Sophie von Berswordt-Wallrabe pakte de eerste plaats voor de vrouwen.


Isla Short

Om half 1 startte de finale voor de dames. Isla Short bevond zich vanaf het begin al in de kopgroep en wist dit ook de volledige rit vast te houden. De Schotse deelt haar eerste gevoel na de wedstrijd: “Ik ben opgelucht, het is de eerste race sinds drie maanden waarin ik in staat was om mijzelf tot het uiterste te laten gaan. Ik voelde me sterk en mijzelf. Ik ben blij dat ik deze race een podiumplek heb.”

Benieuwd naar het videoverslag door L1mburg? Klik hierMilan Vader is tevreden over een tweede plaats bij de mannen “Na een slecht resultaat in Lenzerheide vorige week, ben ik blij dat ik hier wel op het podium mag staan. Uiteraard was ik er het liefst met goud vandoor gegaan, aangezien het Watersley park praktisch mijn achtertuin is. Anton Cooper, die in de top 10 stond tijdens het WK, is dan ook wel echt een goede renner.” Vader eindigde tijdens het WK in Lenzerheide op de 25 e plaats.

Milan VaderAchter Milan reed Kevin Panhuyzen, die zich tot standhield en de derde podiumplek bemachtigde. Ook Kevin is verheugd met de bronzen medaille: "Doordat ik een mindere start had was ik vrij snel tot achtervolging aangewezen. In de 2e ronde kreeg ik pas vrije baan. Daarna kwam ik bijna bij Milan aansluiten maar die was net de sterk dus bleef ik op plek 3 hangen. Nadien was het enkel een kwestie van het tempo zo hoog mogelijk te houden zodat ik op het podium stond."

Kevin Panhuyzen


Het Watersley Sport en Talent Park beschikt over een fraai, variërend parcours waar de renner wordt uitgedaagd om de natuurlijke hoogteverschillen van Zuid Limburg te trotseren.

Een aantal sponsoren van het Habitat Mountainbike Team hebben afgelopen weekend samen met het team het wedstrijdparcours verkend op de mountainbike. Dit was een mooie uitdaging voor een aantal renners. Deze beproeving resulteerde in kennis over de mooiste plekken om zondag de renners te bewonderen.
Fotograaf: Andres Dobslaff

naar nieuwsoverzicht vorige pagina