Adriaan Botma 15e op NK Marathon Mountainbike

Gepubliceerd op: 1 oktober 2018
Adriaan Botma 15e op NK Marathon Mountainbike

GASSELTE – Op de laatste dag in september was het Habitat Mountainbike Team te vinden bij ’T Nije Hemelriekje in het Drentse Gasselte. De Hondsrug Geopark Classic vond hier plaats met een zogenoemde; cyclo sportieve rit voor de liefhebber. Tevens vond het NK Marathon plaats op hetzelfde parcours. Adriaan Botma wist voor de Elite mannen de 15e plaats binnen te slepen na een zware rit.

Deelnemers aan de Cyclo sportieve Geopark Classic werden getrakteerd op een uitdagend parcours van maar liefst 74 kilometer. Het NK Marathon dat kort hiervoor op het zelfde parcours was losgelaten, mocht daar nog een los van 30 kilometer aan toevoegen. Die laatste lus was in het voordeel van onze extreme-marathon specialist Botma.
Adriaan Botma: “Het eerste uur ging eigenlijk best wel slecht, ik stond 33e. De laatste 2,5 uur kwam ik op stoom en heb ik nog een aantal plaatsen terug kunnen pakken. De teleurstelling overheerst van het eerste uur. Hopelijk gaat het volgend jaar beter.”

Gelukkig zorgde het zonnige weer ervoor dat het publiek deze ‘marathon’ aangenaam kon volgen vanaf de kant.

2e bedrijventeam
Naast Adriaan deden relaties en personeel van onze sponsor Drowa en KPMS mee aan de Geopark Hondsrug Classic. Samen met Adriaan in de voorste gelederen, wisten we na de wedstrijd met bloemen huiswaarts te keren. Team Habitat werd 2e ploeg in het teamklassement.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina