Adriaan Botma tevreden over Zillertal Bike Challenge

Gepubliceerd op: 2 juli 2018
Adriaan Botma tevreden over Zillertal Bike Challenge

De mountainbike challenge is Adriaan Botma goed bevallen. Tijdens een zonovergoten weekend wist hij de loodzware 3-daagse van Zillertal goed te volbrengen. Onze marathonrijder stond voor de eerste keer aan de start en eindigde als 22e in het eindklassement.

Tijdens dit weekend heeft Botma dus drie dag etappes afgelegd en eindigde als 22e in het eindklassement. Bij de eerste etappe kwam Botma als 35e over de finish, een zware tocht met veel steile klimmen. ‘De eerste etappe verliep slechter dan gedacht. Op de steilere klimmen ben ik toch wat in het nadeel, en kunnen de wat kleine, lichtere mannen sneller omhoog komen.’ Aldus Botma.

_MCB6747

De tweede etappe wist hij zich te herpakken. Botma begon deze etappe wat behoudender omdat er een lange klim op hem zat te wachten. Doordat deze klimmetjes over het algemeen rond de tien procent bleven kon Botma goed meekomen. ‘In de tweede etappe zaten wat meer rechte stukken, dat ligt mij wel en hier wist ik ook wat mensen in te halen.’ Aldus Botma die als 20e binnenkwam.

4500_MIC1_00269

In de derde etappe moest Botma nogmaals genoegen nemen met een 20e plek. Deze etappe kenmerkte zich door de lange maar relatief vlakke klimmen, en lange vlakken stukken. Botma kon hierdoor zijn uithoudingsvermogen laten zien en ‘tegen de wind in boren’. Volgend jaar staat onze marathon rijder gegarandeerd weer aan de start in Zillertal. ‘Ik was hier al eens eerder geweest met wintersport en een wandelvakantie, maar je kan hier dus ook heel mooi fietsen kom ik dit jaar achter’ Aldus Botma.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina