Anne Tauber tiende in eindstand UCI World Cup

Gepubliceerd op: 28 augustus 2017
Anne Tauber tiende in eindstand UCI World Cup

VAL DI SOLE Anne Tauber uit Oranjewoud is op een fantastische tiende plaats geëindigd in de eindstand van de World Cup. Met wederom een achtste plek in de laatste ronde in het Italiaanse Val di Sole bewees de Habitatrenster definitief haar plek veroverd te hebben tussen de wereldtop.

Tauber over haar uitmuntende prestatie: ,,Uiteraard probeerde ik mijn top 10 klassering hier veilig te stellen maar ik wist dat dat heel spannend zou worden. Het werd nog spannender toen ik met de start naast mijn pedaal schopte en een moeizame eerste helft van de wedstrijd had. Ook had ik nog eens last van misselijkheid en daardoor zakte ik heel ver terug. Na twee ronden ging het weer goed en kon ik een inhaalrace maken. Ik kon weer knallen en genieten van de technische delen op het parcours. Met uiteindelijk een achtste plaats is het toch nog een goed resultaat en ben ik heel blij dat ik tiende in het klassement ben geworden!’’ De zege ging naar Jolanda Neff.

Kevin Panhuyzen eindigde als 43ste. De Belg was door de vele trainingen van afgelopen weken nog niet echt fris voor de wedstrijd. ,,In de eerste drie rondes kwam ik dan ook helemaal niet in mijn ritme, vanaf ronde vier begon het stilletjes te beteren en kon ik nog een dikke tien plaatsen goed maken om uiteindelijk 43ste te eindigen’’, aldus de Habitatrenner na afloop.

Sébastien Carabin won op het Buytenpark in Zoetermeer de mountainbikewedstrijd om de Ssang Young Benelux Cup De 28-jarige Belg van Team Merida Wallonie, die onlangs in Houffalize een tweede plaats bemachtigde, liet achtereenvolgens Nick van Pol uit het Belgische Paal en Erik Groen uit Apeldoorn achter zich. Namens Habitat legde de sterk rijdende Frank Beemer (Garderen) beslag op plek vier.

Klik hier om de wedstrijd her te beleven via Redbull TV
naar nieuwsoverzicht vorige pagina