Anne Tauber verrast met derde plek in Worldcup

Gepubliceerd op: 23 mei 2016
Anne Tauber verrast met derde plek in Worldcup

ALBSTADT Anne Tauber uit Oranjewoude is zaterdag boven zichzelf uitgestegen tijdens de World Cup in het Duitse Albstadt.

De pas 21 jaar geworden renster van Habitat werd op het zware parcours in Zuid-Duitsland onverwachts derde bij de beloftevrouwen, achter Europees kampioene Sina Frei (Zwitserland) en de Britse Evi Richards.
,,Dit is ongelooflijk", sprak Tauber na afloop met grote ogen. ,,Dit had ik echt nooit verwacht. Dit is zo fantastisch, echt een droom die uitkomt." Met haar derde plek liet Tauber zien wat ze heel wat in haar mars heeft. De marathonschaatster van origine rijdt pas haar tweede internationale wedstrijdseizoen op de mountainbike. ,,Voor mij is dit een bevestiging dat mountainbiken voor mij de sport is. Schaatsen vind ik leuk, maar dit vind ik veel mooier."

Bij de heren bevestigde Ruben Scheire dat hij in België de meest serieuze kandidaat is voor de Olympische spelen is, door als 33e en daarmee beste Belg te finishen. Ruben zijn startpositie was niet ideaal, maar wist al snel op te schuiven richting de top-30. Tegen het einde van de wedstrijd moest hij deze inspanning ietwat bekopen en eindigde hij dus als 33e. Onxe landgenoot Mathieu van der Poel eindigde kort achter Scheire en liet met deze 34e plaats zijn Olympische droom varen.

Frank Beemer hat een offday op de flanken van het Schwäbiche Alpengebied rond Albstad en bleef steken op een 79e plaats algemeen.

Onze jonge Deen Rasmussen wist bij de Heren belofte een 36e plaats in de wacht te slepen.

Bron.: Bikesight.nl

naar nieuwsoverzicht vorige pagina