Beemer knap zevende in Kluisbergen

Gepubliceerd op: 21 augustus 2017
Beemer knap zevende in Kluisbergen

KLUISBERGEN - Frank Beemer is zondag op een knappe zevende plaats geëindigd in de SangYong Benelux Cup manche in het Belgische Kluisbergen, midden in de Vlaamse Ardennen. Beemer zat er vanaf de start goed bij toen zich een kopgroep van acht renners vormde met onder andere Hans Becking, Kevin Pauwels, Bart De Vogt en Markus Schulte-Lünzum.

Halverwege de wedstrijd viel de groep door verschillende aanvallen uit elkaar en belandde Beemer in een tweede groep samen met Didier Bats en Wout Alleman. Dit was de strijd om de laatste podiumplaats (podium van 5), die uiteindelijk naar Bats ging en Beemer dus als zevende eindigde. ,,Het gevoel was een stuk beter dan de voorgaande weken. Hopelijk kan ik dit een beetje doorzetten’, aldus Beemer na de race.

De winst leek te gaan naar Hans Becking maar hij werd achterhaald en vervolgens geklopt in de sprint door de Belgische veldritprof Kevin Pauwels. De Duitser Markus Schulte-Lünzum finishte als derde. Komend weekend gaat de Benelux Cup verder met een manche in Zoetermeer, voordat de competitie op 23 en 24 september afsluit in Sittard.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina