Belgacom GP Stoumont, België

Gepubliceerd op: 28 april 2012
Belgacom GP Stoumont, België

De jonge Jesper Slik uit het Noord-Hollandse Bergen is al enkele jaren actief op de mountainbike. Begonnen in de jeugdcategorieën werkt heeft hij zich stapje voor stapje opgewerkt naar een prominente deelnemer in de internationale Junioren mountainbikecompetitie. Vorig jaar maakte hij een flinke stap door als “benjamin” in de professionele mountainbikeploeg van Feenstra opgenomen te worden.

Jesper Slik goed op dreef

Nog betere begeleiding en meer coachen en dito materiaal zorgde er al voor dat Jesper vooruitgang boekte, maar ondanks randzaken heeft een topsporter in spé vooral veel intrinsieke motivatie nodig.

Bij Jesper Slik lijkt dit wel goed te zitten. Gefocust zit hij voor de wedstrijd zijn voorbereiding warming-up te doen op de rollenbank, hij werkt erg precies zijn training af en combineert dit nog met zijn VWO opleiding aan het Willem Blauw in Alkmaar.

Ook hier is men zeer tevreden omdat Jesper zeer gedisciplineerd te werk gaat. Vooral dit laatste is ook wat zijn trainer Rob Barel (veelvoudig wereldkampioen triatlon!) als zeer prettig ervaart om met Jesper te werken. “Jesper heeft een goede winter kunnen draaien met veel trainingsuren, dit resulteert dit hele voorjaar al in goede en vooral constante uitslagen. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig hoe ver Jesper het zal schoppen als hij deze zomer echt gaat pieken”. Aldus Rob Barel.
Vanaf de seizoensopening in maart heeft hij al in 6 wedstrijden een tweedeplaats weten te behalen.
Mooiste zege tot nu toe was vorig weekend in de Internationale competitie in het Belgische Stoumont (2).

naar nieuwsoverzicht vorige pagina