Benelux podium in Engeland

Gepubliceerd op: 31 maart 2014
Benelux podium in Engeland

In Codham Park (Braintree) is Robby de Bock derde geworden tijdens de openingsmanche van de British Crosscountry Mountain bike Series. Hij diende alleen Jonas De Bakker de Nederlander Michiel van der Heijden voor zich te laten.

“A bucket of Pasta”

Op zaterdag zijn Ruben, Robby, Thijs en begeleiders Jan en Sjaak naar Engeland vertrokken voor een kort bezoek aan de Engelse competitiewedstrijd nabij Braintree, net boven Londen.

Echt British verbleven de heren in een Bed & Breakfast. Hier kon echter ook gedineerd worden. Op verzoek van de renners werd 750 gram pasta bereidt. Maar kort nadat de bestelling was doorgegeven kwam de kok de eetzaalinlopen met verontwaardigde blik vroeg hij; klopt dat wel met die pasta; “750 gram voor 3 van die tengere mannetjes. But, that is a Bucket of Pasta!”. Hierop volgde een volmondig; Ja! Vervolgens werd vol verbazing gekeken hoe de mannen hun energie voor de volgende dag verorberden en waren onze mannen heet gesprek van de dag. 

Of het aan de pasta heeft gelegen…. Het resultaat mag eer zijn!
Bij de heren mocht Nederlands kampioen Michiel van der Heijden na zeven ronden de handen in de lucht steken. Op respectievelijk een halve en anderhalve minuut kleurde met Jonas De Bakker en Robby De Bock (Feenstra-Felt-Kenda)het podium. In de finale wist de Bock Zweeds Kampioen Matthias Wengelin van zich af te schudden en met een kleine voorsprong de derde plaats binnen te slepen. Ruben Scheire was met zijn zesde plaats de tweede Feenstra-Felt-Kendabiker in de top-10.

Thijs Zuurbier moest halverwege de wedstrijd zijn strijdt staken wegens rugproblemen.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina