Bergrace prooi voor Feenstra

Gepubliceerd op: 3 september 2012
Bergrace prooi voor Feenstra

Zondag was de finale van de Nederlandse Berg Race Mountainbikecompetitie een wedstrijdreeks van 4 races in. Feenstra haalde met een 1e en 2e plaats goed uit.

Merida Holland MTBCup

Organisator Hans Burgersdijk had voor de 3e maal een prachtig geaccidenteerd parcours van zo’n 6 kilometer met per ronde maar liefst 195 hoogtemeters uitgezet. De Bergracewedstrijden hebben een open karakter, waarin recreanten met als zonder KNWU licentie en profs het tegen elkaar kunnen opnemen, waarin je niet in specifieke klassen rijdt, maar kiest voor een wedstrijdduur.
Naast de populaire 75 minuten wedstrijd is er een 105 minuten lange wedstrijd die vaak in de smaak valt bij de wedstrijdrijders en een 150 minuten durende wedstrijd voor de echte marathonrijders.

1e en 2e plaats Feenstra Bike Team

Het parkoers is “uitdagend”. Technisch en conditioneel is het een pittige ronde, gekenmerkt door de vele korte klimmen en afdalingen die veelal als singletracks rond de zandput uitgezet zijn.

Zowel Geert, Rens en Erik stonden aan de start en maakte ieder kans op een podiumplaats. Rens en Geert startte in de 105 minuten wedstrijd. Aanvankelijk zaten beide heren goed voorin met latere winnaar en oud Nederlands kampioen Thijs Al. Rens kon hier het dichts bij in de buurt blijven en kon zo zijn 2e plaats veilig stellen. Geert was iets te hard van start gegaan en moest dit halverwege de wedstrijd bekopen. Uiteindelijk finishte hij als 10e.
Erik Groen nam deel aan de 75 minuten durende wedstrijd. Nadat hij in juni al Arnhem had weten te winnen had hij een goede startpositie en wist hij snel naar voren te rijden.
 
Met een ruime voorsprong rolde hij als 1e over de finish.

Voor meer informatie en uitslagen zie: www.bergraceofftheroad.nl

naar nieuwsoverzicht vorige pagina