Bioracer maakt je sneller en daarom werken wij al tien jaar samen

Gepubliceerd op: 12 december 2016
Bioracer maakt je sneller en daarom werken wij al tien jaar samen

Bij het opzetten van het mountainbiketeam tien jaar geleden werd één ding heel duidelijk. Dicht bij de basis blijven. Waarom gaan mensen mountainbike wedstrijden rijden? Om te winnen natuurlijk! Anders hoef je niet mee te doen. En op welke manier kun je een voordeel creëren op je concurrenten? Met een goede fiets? Absoluut! Met goede training en begeleiding? Zonder meer! Maar heeft u ooit gedacht aan kleding? De kleding van Bioracer maakt je daadwerkelijk sneller op de fiets. Hoe? Dat wordt hieronder verder uitgelegd na een kort interview met Sales manager Maarten Visser en Mountainbiker Frank Beemer;

Om een indruk te geven welke kwaliteit Bioracer heeft is het geven van voorbeelden makkelijker. Zo werd tijdens de olympische spelen twee keer goud behaald op de weg door niemand minder dan Greg van Avermaet en Anna van der Breggen. Tom Dumoulin behaalde een zilveren plak op het onderdeel tijdrijden. Ook op het laatst verreden WK tijdrijden was het wederom raak voor Tony Martin. Bioracer creëert de snelste pakken in de wereld, goedgekeurd door ware kampioenen.

Waarin is Bioracer onderscheidend? Bij Bioracer is innovatie heel belangrijk en test daarom uitgebreid hun producten en kijken heel specifiek hoe stoffen reageren op behaalde snelheden. Dit wordt gedaan doormiddel van windtunneltesten. Hierbij kun je direct zien wat de stoffen precies doen en gaat het maken van analyses gemakkelijker. Na een uitgebreide analyse wordt de perfecte samenstelling van stoffen gemaakt en dat resulteert in meer snelheid. Ook voor de mountainbike begint elke seconde te tellen, dus ook Habitat profiteert van de snellere pakken van Bioracer. Belangrijk is alleen wel dat de kleding perfect aansluit in de racehouding. "Bij het Mountainbiken is deze houding veel dynamischer dan op de weg. De speciale Mountainbike line van Biroacer speelt daar perfect op in. Verder speelt ook het modieuze aspect natuurlijk mee, want sporters van alle niveaus willen er goed uitzien op de fiets. "Vertelt sales manager Maarten Visser.

Een ander hulpmiddel is natuurlijk feedback van gebruikers, met name topsporters. Zo hebben wij dit ook voorgelegd bij een van onze renners of er t.a.v. de door ons gebruikte kleding op- of aanmerkingen zijn. Frank Beemer vertelde het volgende:

‘Ik ben erg tevreden over Bioracer en met name over de broekzemen en de koersbroeken. Vooral de steviger variant koersbroek met sirostof is bevalt heel goed doordat de stof niet meegeeft als het nat wordt gaat het nergens schuren. Wij hebben nog wel eens een modder race. Eigenlijk kan ik verder niets negatiefs over de kleding melden. "

Het leuke van Bioracer is dat iedereen kan profiteren van de nieuwste ontwikkelingen in wielerkleding. Er is zelfs de mogelijkheid om je eigen wielerkleding te ontwerpen en te bestellen.

  • Bioracer_speedwear
  • Anne Tauber
    Jan Dupon
    Ruben Scheire
    naar nieuwsoverzicht vorige pagina