Blaža Klemenčič bezorgt Feenstra-Felt flitsende seizoensstart

Gepubliceerd op: 27 januari 2014
Blaža Klemenčič bezorgt Feenstra-Felt flitsende seizoensstart

LANZAROTE - Blaža Klemenčič (33) maakte deze winter de overstap van het Sloveense Calcit Bike Team naar het Nederlandse Feenstra-Felt p/b Kenda mountainbiketeam. Op Lanzarote bezorgde zij haar nieuwe team een flitsende seizoenstart door achter de Britse Sally Bigham in de eerste etappe van de vierdaagse etappekoers als tweede te eindigen op het Canarische eiland.

De Sloveense mountainbikester veroverde in 2004 de Europese titel op het onderdeel cross country. Ze vertegenwoordigde haar vaderland tweemaal op rij bij de Olympische Spelen: in 2008 in Peking en 2012 in Londen. Ook teammanager Robert Pintaric maakte de overstap van Calcit naar Feenstra-Felt. ,,Met Robert Pintaric als ervaren teamanager en Blaža Klemenčič als ervaren renster willen we ons team verder professionaliseren’’, zegt teambaas Maarten Kemperman.

uitslag

Ook het Oostenrijkse Salzburgerland afkomstige talent Lisa Mitterbaur gaat dit seizoen namens Feenstra-Felt een gooi doen naar de podiumplaatsen. Kemperman: ,,Vorig seizoen reed Lisa zich in de kijker door in bijna alle World Cupwedstrijden in de top-tien te finishen. Zij is dus ook een echte aanwinst voor het team.’’

Naast Klemenčič en Mitterbauer bestaat het team dit seizoen uit de beide Belgische talenten Robby de Bock en Ruben Scheire en de Nederlandse talenten Roy Beukers en Thijs Zuurbier. De Surhuizumer veldrijder/mountainbiker Gosse van der Meer zal op de mountainbike de kleuren van Feenstra-Felt verdedigen.

Ook dit jaar zal het Feenstra-Felt powered by Kenda Team dus gedurende het hele jaar weer prominent aanwezig zijn in vooraanstaande mountainbikewedstrijden in binnen- en buitenland. Het team ontvangt ondersteuning van onder andere hoofdsponsoren Feenstra Warmte Totaal Zorg en het Amerikaanse fietsenmerk Felt Bicycles (Irvine, Californië). Daarnaast wordt de ploeg gesteund door ongeveer 25 cosponsors en 20 materiaalsponsors.

podium
naar nieuwsoverzicht vorige pagina