Blaza Klemencic maakt haar EK palmares compleet in Sankt Wendel

Gepubliceerd op: 10 juni 2014
Blaza Klemencic maakt haar EK palmares compleet in Sankt Wendel

Sankt Wendel – Midden in het Duitse Saarland vonden dit weekend het Europees kampioenschap Cross Country mountainbike plaats. Onder tropisch warme omstandigheden wist Blaza Klemencic (Slovenië) de zilveren medaille in de wacht te slepen.

Tot in de laatste ronde bleef het spannend. Maar in de volle finale wist Blaza’s landgenote Tanja Zakelj een gaatje te slaan en zodoende solo over de finish te komen. Blaza finishte met 20 seconden achterstand op plek twee. Ondanks dat zij haar meerdere moest erkennen was Blaza zeer content met haar zilveren medaille: “Ik ben erg blij met deze medaille omdat ik nu het podium compleet heb. Goud, brons en nu ook zilver. Deze medaille toont dat ik terug ben op het hoogste niveau” sprak Klemenčič meteen na de huldigingsceremonie. Derde werd Maja Włoszczowska (polen) werd derde.

De renster van Feenstra – Kenda werd in 2014 Europees marathon kampioen in Walbrzych (Polen) en in 2005 finishte zij als derde op het Europees kampioenschap Mountainbike marathon. Haar tweede plats dit weekend in Sankt Wendel maakt het podium voor haar compleet.

140608_5006_by_Maasewerd_GER_StWendel_ECh_XC_WE_Klemencic

De ideale wedstrijd

Klemenčič: “Het wedstrijdparcours van Sankt Wendel was me eigenlijk op het lijf geschreven, niet te technisch maar wel weer heel fysiek door de vele lange klimmen. Het weer speelde ook een belangrijke rol het was namelijk erg warm en ik kan daar goed tegen. Bovendien ben ik in goede vorm waardoor ik er nog beter mee om kon gaan dan de concurrentie. Ik ben hier gewoon erg blij mee.“

Ook Lisa Mitterbauer en Ruben Scheire hebben deelgenomen aan het EK. Voor hen verliep het in de Cross Country wedstrijd niet zo voordelig.

Op donderdag had Lisa nog deelgenomen aan de Cross Country Eliminator wedstrijd waar ze een 10e plaats wist te behalen in de halve kwart finale.
In de Cross Country wedstrijd op zaterdag maakte ze een zwieper in een van de afdalingen waardoor ze voortijdig de wedstrijd moest verlaten.

Ruben kon dit weekend zijn stijgende lijn niet doorzetten. Hij finishte als 46e algemeen. “Dit was niet mijn dag. Op de eerste klim had ik bijna geen kracht in mijn benen en in combinatie met de hitte (34°) kwam ik dit ook niet mee te boven. Het voelde op het laatst alsof ik achterstevoren op mijn fiets zat. Jammer, nu de focus op de Nationale kampioenschappen”. Vertelde Scheire na afloop van zijn wedstrijd.

Team manager Maarten Kemperman was bijzonder verheugd met de zilveren medaille. “Uiteraard zijn we enorm trots dat we met drie man deelnemen aan het EK en dat we dan ook nog een zilveren medaille meepakken maakt het helemaal speciaal”. Vanaf het voorjaar heeft iedereen de smaak te pakken, denk aan Rubens overwinning in de Bundesliga en nu dus zilver hier. Ik weet wat de renners er voor moeten doen en heb hier veel bewondering voor.” Vertelde Kemperman

naar nieuwsoverzicht vorige pagina