Klemencic bezorgt Feenstra-Felt weer podiumpplek

Gepubliceerd op: 9 maart 2014
Klemencic bezorgt Feenstra-Felt weer podiumpplek

Blaza Klemencic is dit weekend als tweede geëindigd in de laatste wedstrijd van de Sunshine Cup op Cyprus. De Sloveense moest in Voroklini alleen haar meerdere erkennen in Jolanda Neff (Zwitserland). Bij de mannen ging de zege naar Ondrej Cink uit Tsjechië. Ruben Scheire en Robby de Bock kwamen ook weer prima voor de dag. In het sterke deelnemersveld werden ze vijftiende en zeventiende.

Toch was Scheire niet helemaal tevreden met zijn uitslag. ,,De hele koers had ik een slecht gevoel en na de start reed ik op een gegeven moment zelf rond plek 40. Later kwam ik er gelukkig doorheen en kon ik me, ondanks mijn slechte benen, toch nog in de punten rijden’’, vertelde de Belg, die ook niet helemaal topfit was. ,,De hele koers moest ik hoesten en kreeg ik geen lucht.’’

Robby de Bock had ook behoorlijk afgezien tijdens de wedstrijd. ,,In de start ben ik behoorlijk over de toeren gegaan en dat moest ik bekopen met steken in mijn zij. Later kreeg ik ook wat last van mijn rug maar toch wist ik nog vijf plekken op te schuiven in de finale en kwam ik zelfs nog op enkele seconden van Ruben. Ik ga dus met een goed gevoel op huis aan.’’

Thijs Zuurbier werd 24ste. Youngster Gosse van der Meer werd 53ste. ,,Het ging vandaag echt goed’’, zei de Surhuizumer na afloop met een grote glimlach. Roy Beukers had een slechte dag en moest vanwege de 80%-regel de wedstrijd vroegtijdig verlaten.

Ook in het algemeen klassement is de tweede plaats van de Cyprus Sunshine Cup naar Klemenčič gegaan.

De Oostenrijkse Lisa Mitterbauer behaalde een 14e plaats algemeen, nadat ze in de beginfase van de wedstrijd Blaza nog kon bijstaan. Met deze uitslag eindigde Lisa als 3e op het podium bij de U23 dames.

10003818_736814459671475_528930115_o
naar nieuwsoverzicht vorige pagina