Brons voor Gosse van der Meer op NK in Hellendoorn

Gepubliceerd op: 10 januari 2016
Brons voor Gosse van der Meer op NK in Hellendoorn

HELLEDOORN – Gosse van der Meer verraste zondag met een prima derde plek op het NK veldrijden voor beloften . In Hellendoorn hoefde de Surhuizumer alleen de beide Raborenners Sieben Wouters en Martijn Budding maar voor te laten gaan.

Drie Raborenners gingen er al in de eerste ronde vandoor terwijl Van der Meer zich na een moeizame start nog naar voren moest wurmen. ,,Het was even vechten om naar voren te komen’’, aldus de Habitatrenner. Wouters en Budding bleken gevlogen maar de grote favoriet voor de titel, Joris Nieuwenhuis, werd nog wel opgeraapt door de 20-jarige Fries en ook gelijk achtergelaten.

Bij het ingaan van de laatste ronde had de Fries een comfortabel gat van 30 seconden op Nieuwenhuis. ,,Ik heb nog een keer achterom gekeken en wist toen dat ik geen onnodige risico’s meer moest nemen”, aldus de bronzen medaillewinnaar. ,,Nieuwenhuis reed alleen nog wel de sterren van de hemel in zijn laatste rondje, dus ik moest nog even een versnelling plaatsen om hem voor te blijven op de laatste asfaltstrook.” Het was voor Van der Meer zijn eerste medaille op een nationaal kampioenschap.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina