Brons voor Milan Vader op EK in Oostenrijk

Gepubliceerd op: 29 juli 2018
Brons voor Milan Vader op EK in Oostenrijk

GRAZ Milan Vader heeft brons gewonnen op het Europees kampioenschap mountainbike tot 23 jaar in het Oostenrijkse Graz. Het goud was voor de Fransman Joshua Dubau en het zilver voor de Zwitser Filippo Colombo voor. Vader kwam driekwart minuut na de winnaar over de streep.

,,Dit was toch wel de uitschieter waar ik dit seizoen op zat te wachten, zeker omdat ik baalde van het NK van vorige week’’, verklaarde Vader, die de hele week niet echt lekker getraind had door het warme weer. Eenmaal aangekomen in Oostenrijk kwam het goede gevoel weer terug bij de 22-jarige renner van het Habitat Mountainbiketeam.

Vader ging behoudender van start dan in de voorgaande wedstrijden en dat pakte goed uit. De Middelburger hield de ronde van de voorhoede in de gaten en in de tweede ronde schoof hij door naar voren. Halverwege de wedstrijd bleef Vader over met twee metgezellen voor de strijd om de laatste twee podiumplekken. Vader had zelfs nog even zicht op zilver. ,,De laatste ronde was ik behoorlijk op en die Colombo kon ik toen niet meer bijhouden’’, aldus Vader.

Eerder op de dag reed onze Schotse renster, Isla Short naar een 9e plaats bij de dames. Hier werd de race gewonnen door de Zwitserse Sina Frei.

Milan_EK
naar nieuwsoverzicht vorige pagina