Brons voor Tauber op EK mountainbike

Gepubliceerd op: 30 juli 2017
Brons voor Tauber op EK mountainbike

DARFO BORIA TERME Anne Tauber uit Oranjewoud heeft een bronzen medaille gewonnen op het Europees Kampioenschap mountainbike in Italië. De renster van Habitat zag de zege gaan naar de Zwitserse Sina Frei.

Tauber reed dit seizoen veel bij de elite-vrouwen en veroverde ook de nationale titel in deze categorie. Op het EK en WK doet ze echter wel om de prijzen mee bij de belofte-vrouwen. De eerste daarvan is binnen. ,, Ik ben heel erg trots en blij met deze bronzen plak op het EK’’, aldus Tauber. ,,Gaaf om op zo'n kampioenschap op het podium te mogen staan.’’

Tauber wist van tevoren dan de beide Zwitserse dames Sina Frei en Alessandra Keller haar grootste concurrenten waren en dat de vorm van de dag bepalend zou worden. De benen waren uitstekend maar Frei was toch een maatje te groot, zo moest Tauber na afloop toegeven.

Tauber: ,,Alessandra Keller en ik waren erg aan elkaar gewaagd. Ik reed telkens naar haar toe in de klim en was conditioneel goed. Helaas maakte ik op dit spectaculaire parcours wat kleine technische foutjes waardoor ik keer op keer Alessandra net moest laten gaan. In de laatste ronde zat ik nog even binnen de 10 sec maar ik kon net niet meer voor het zilver gaan.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina