Callantsoog on Wheels

Gepubliceerd op: 1 oktober 2012
Callantsoog on Wheels

Na een snelle start over voor de kust van Callantsoog was het 6 uur lang afzien over strand, schelpenpaden en dwars door het centrum van Callantsoog. De eerste 6 uursrace voor mountainbikes was een feit.

Zon, Zee, strand en harde wind

De perfecte omstandigheden voor een 6 uur race in Callantsoog aan zee waren aanwezig. Op een rondje van ongeveer 10 kilometer met 5 kilometer strand, schelpenpaden, grasstroken, over een stuk de camping en dwars door het centrum van Callantsoog werd om 11 uur het startschot gegeven van een 6 uursrace voor duo teams.

Roy Beukers deed mee namens het Feenstra Bike Team. Gelukkig hoefde hij zelf geen 6 uur aaneen te rijden omdat de wedstrijd een duorace was. Roy werd goed vergezeld door Robbert de Nijs, rijdend voor Giant. De mannen konden om de ronde wisselen. Roy reed de startronde, deze is te zien op de onderstaande video;

Met snelheden van boven de 50km/u vlogen de renners over het strand. “Ik dacht dat er nog wel een grote groep achter ons zou zitten, maar toen ik achterom keek waren er nog maar vier man over. We draaiden mooi rond en vlak voordat we het dorp weer inreden zorgde ik ervoor dat ik op kop zat zodat we als eerste kon wisselen. Dat lukte en omdat het rondje ongeveer 20 minuten duurde, zorgde ik dat ik meteen weer warme kleren aan trok en op de hometrainer sprong en mijn benen weer fris waren waren voor de volgende ronde.” Aldus Roy.
Robbert sloeg in de 2e ronde meteen al een gat op de rest, maar omdat Roy zijn benen nog even wilde sparen wachtte hij op de nummer 2 zodat ze nog een ronde samen konden rijden.

Na ronde 3 kwam Robbert opnieuw met weer een voorsprong binnen. "We besloten de voorsprong te verdedigen. Zodoende reden we lang alleen aan kop en het gat bleef tot een ronde of 5 voor het einde ongeveer 2 minuten.
Ronde 6 was ik het ritme een beetje kwijt maar al snel ging het weer lekker. Het gat op de nummers 2 en 3 werd al groter en door een paar snelle laatste rondes wonnen we met minuten voorsprong!” aldus een opgetogen Roy.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina