Centrumcross Surhuisterveen

Gepubliceerd op: 3 januari 2013
Centrumcross Surhuisterveen

De Centrum Cross van Surhuisterveen was zoals vanouds weer in de vakantieperiode. Donderdag jl. stond een flink pak deelnemers aan het vertrek en een grootse publieke opkomst. De insteek van het Wielercomité voor het samen genieten van deze mooie sport en tevens de gelegenheid aanwenden voor dé nieuwjaarsreceptie van het Noorden was dan ook meer dan geslaagd.

Duizenden toeschouwers

Voor de gelegenheid reed nieuwkomer in het team Ruben Scheire (BEL) mee bij de Elite. Ruben had eigenlijk zijn veldritavontuur van deze winter al afgesloten, maar snel over te halen om toch mee te rijden en daarmee Feenstra nog even extra onder de aandacht te brengen.

Ruben finishte in de zware wedstrijd , die werd gekenmerkt door veel loopstukken en zware slijkprut op een 21e plaats en daarmee 4e belofte. Een prima resultaat voor iemand die in de regel harder bergop rijdt. Maar de organisatie probeert voor de volgende edities daar verandering in te brengen met een vaste heuvel, speciaal voor de Centrum Cross.

Vooraan was het ook een Belg die won, niemand minder dan Rob Peeters, kort gevolgd door Thijs van Amerongen en Phillip Walsleben (GER).

Podium

  • 1. Rob Peeters
  • 2. Thijs van Amerongen
  • 3. Phillip Walsleben
naar nieuwsoverzicht vorige pagina