De 3e Slag om Norg

Gepubliceerd op: 10 augustus 2014
De 3e Slag om Norg

Een héle bijzondere wegklassieker. Wielrennen dus. Een koers over 157 kilometer met de start bij het gevangenismuseum in Veenhuizen en de finish in Norg. Met een Offroad tintje omdat het parcours grotendeels voert over onverharde gravelwegen.

De organisatie van de Slag om Norg had al vroeg dit jaar onze ploeg uitgenodigd om deel te nemen aan de wedstrijd. De eerste twee edities heeft het Feenstra Bike team ook deelgenomen aan De Slag, mede op basis daarvan konden we nu deelnemen tussen de continentale wegploegen en een enkele vereniging. De organisatie van de wedstrijd had namelijk het niveau van de koers een professionele impuls gegeven. Om dus überhaupt met deze ‘wild card’ aan het vertrek te komen dienden wij een ploeg samen te stellen van 8 renners, had de ploeg een ploegleider nodig en een ploegleiderswagen. Met de halve rennersformatie in Canada en Amerika werd dit lastig. Maar Mountainbikers worden gekenmerkt als harde werkerkers en beschikken doorgaans over veel doorzettingsvermogen, dus waar een wil is, is een weg.

_MG_2860

Zo werd communicatiemanager Andries Hoekstra ploegleider en volgde hij samen met eerste monteur Hielke Haanstra in een door Volkswagen Bedrijfswagens Nederland ter beschikking gestelde VW Amarok onze renners.
Voor de gelegenheid bestond het team uit de volgende renners:
Henk Bos, Binne Pier de Haan, Vladi Riha, Roy Beukers, Maurits Buist en Frank Wierstra.

Net als bij de Trans Alp klede Van der Heide Bliksembeveiliging de renners in een nieuwe outfit.
In de derde editie van de Slag om Norg werd het kaf al vroeg van het koren gescheiden. Met snelheden tot 70 kilometer per uur koerste het peloton af op de eerste gravel strook die al na 18 kilometer moest worden bedwongen. Hiervoor brak het peloton in tweeën; en de 35 man aan de leiding bepaalden daarna het beeld van de koers.

Hiertussen onze renners Vladi Riha, Henk Bos en Binne Pier de Haan. Vladi hield hier het langste stand.

De winnaar van vorig jaar; Gert Jan Bosman uit Emmen ontsnapte na ruim vijftig kilometer samen met Twan Brusselman. Ook Elmar Reinders uit Emmen en Patrick van der Duin uit Nieuw Roden sloten aan bij die kopgroep. Ondanks verschillende uitlooppogingen van diverse renners bleven er in de finale vijf mannen over; Rens te Stroet en Twan Brusselman van Jo Piels, Ronan van Zandbeek en Coen Vermeltfoort van De Rijke en eenling Rick Ottema. Van Zandbeek won uiteindelijk de koers.

Beste renner in koers was Henk Bos. Bos finishte als 26e een ronde voor tijd.

Bekijk hier het videoverslag van RTV Drenthe: klik hier http://www.rtvdrenthe.nl

Bekijk hier de uitzending van RTL7: klik hier http://www.rtlxl.nl

naar nieuwsoverzicht vorige pagina