De Bock net naast eindpodium in La Roche

Gepubliceerd op: 19 mei 2014
De Bock net naast eindpodium in La Roche

Afgelopen weekend nam Robby de Bock deel aan de BeMC, een driedaagse MTB-wedstrijd met start en finish in La Roche. De Bock startte met als doel om wedstrijdritme op te doen en UCI-punten te sprokkelen voor een betere startpositie voor de Worldcupwedstrijden.

De komende weken staan er met Nove Mesto en Albstadt immers twee WB-manches op het programma. ,,De 55 extra punten die ik hier verzamelde zijn belangrijk voor mijn startpositie, het is wel jammer dat ik net geen podium wist te halen", vertelde De Bock.
Dat kwam voornamelijk doordat hij op de eerste dag met pech af moest rekenen. Na drie kilometer moest De Bock van zijn fiets omdat er gras tussen zijn cassette gekomen was. Vanuit de achtergrond wist hij toch nog naar plek veertien te rijden. De tweede dag ging het van een leien dakje en eindigde hij als tweede.
Zondag moest De Bock Massaer, Carabin en Meeusen voor laten gaan in de eindsprint. ,,Vierde op tien seconden van Bas Peters helaas, maar ik heb me niet hoeven forceren’’, sprak de Feenstra-Kenda rijder.

Klik hier voor het verhaal van de wedstrijd op www.mountainbike.be

naar nieuwsoverzicht vorige pagina