Deen Rasmussen naar Habitat Mountainbike Team

Gepubliceerd op: 11 januari 2016
Deen Rasmussen naar Habitat Mountainbike Team

Het Nederlandse team dat het Internationale goede doel Habitat For Humanity uitdraagt en steunt, heeft de Deen Niels Rasmussen weten te contracteren.

De Belofte (Men U23) Renner uit Kopenhagen is al een tijd goed op weg in de Internationale Mountainbike scene. Niels viel op tijdens het EK mountainbike voor junioren in 2013 waar hij derde werd achter Duitser Lucas Baum. Afgelopen zomer heeft Rasmussen samen met Simon Andreassen, Annika Langvad en Sebastian Fini de zilveren medaille gehaald op het WK Team-relay in Andorra. De collega van Rasmussen, Sebastian fini is recentelijk ook naar een Nederlandse ploeg gewisseld, namelijk; team CST-Brentjens.

“Niels is een vaste waarde binnen de Deense wielerbond en weet zich met zijn goede sportperceptie elk jaar te verbeteren. Wij zijn daarom blij zo’n talent toe te kunnen voegen aan ons team. Ook het contact met zijn Coach, (Bondscoach Mads Bødker) en zijn drive, passen goed bij het Habitat Mountainbike Team.“ aldus Team Manager Maarten Kemperman.

Rasmussen legt dit jaar de focus op de wereldbeker serie, EK, WK en de Duitse Bundesliga. In eigen land zal hij zij opwachting maken in de SRAM liga en in Nederland start hij in Sittard. De komende weken zal hij zijn nieuwe fietsen van Felt (Nine 1.) testen op trainingsstage op Grancanaria. Hij treft daar betere temperaturen dan et winterse weer op de foto’s uit Kopenhagen;

12516967_10208379664792128_301244295_o
naar nieuwsoverzicht vorige pagina