Derde plaats hoogst haalbare in kampioenschapsweekend

Gepubliceerd op: 23 juli 2018
Derde plaats hoogst haalbare in kampioenschapsweekend

De jonge Schotse telg uit de Habitat stal, wist dit weekeinde een van de meest begeerde posities in de wacht te slepen en werd 3e op het Britse kampioenschap. De heren gingen voortvarend van start maar moesten toezien hoe de medaille onder de concurrentie werden verdeelt.

Kampioenschappen zijn bijzonder en zijn sporters die op zo’n dag boven zichzelf uit kunnen stijgen en er nog een schepje boven op kunnen doen. Dat geldt voor onze renners en zeker ook het geval voor de concurrenten. Het is zodoende altijd uiterst spannend hoe de wedstrijden gaan lopen. Met die moraal gingen Kevin, Milan, Frank, Marlena en Isla dit weekeinde van start voor de felbegeerde kampioenstruien.

Het team was aanwezig met enkele businessclubleden om de wedstrijd in Apeldoorn op de voet te kunnen volgen.
Hier gaven de Nederlanders, Frank Beemer en Milan Vader acte de presece. Vol grinta stoven ze bij als eerste het Apeldoornse Oderbos in. Direct gevolgd door ex-kampioenen Hans Becking en Michiel van der Heide. Daarbij zat ook de alleskunner, die inmiddels vooraan in de wereldbeker mountainbikewedstrijden meerijdt; Mathieu van der Poel. De 23-jarige Van der Poel bekeek de kopgroep even aan en gaf bij het ingaan van ronde drie gas en sprong weg. Hij wist zijn voorsprong uit te bouwen en solo over de finish te komen. Nooit eerder wist een Nederlandse beroepsrenner dat in een jaar te presteren. In Apeldoorn won Van der Poel met overmacht. Ook een val kon de 23-jarige alleskunner niet stoppen.

Milan moest even terrein prijsgeven doordat zijn ketting van het voorblad was gesprongen en moest in de achtervolging op het podium.
Frank had meer last van de warme weersomstandigheden dan de concurrentie en zakte langzaamaan verder terug en moest uiteindelijk zijn race voortijdig staken.
In België ging het er spannend aan toe. Kevin Panhuyzen reed tot in de semi-finale in de kopgroep met veldrijders, Daan Soete, Laurens Sweeck, Jens Schuermans, Ruben Scheire en Kevin Panhuyzen zich af.
Sweeck viel weg door een lekke band, en voorin viel de beslissing bij het ingaan van de slotronde: Schuermans snelde weg en sloeg nog een duidelijke voorsprong op Scheire, die 49 seconden na de kampioen zilver pakte. Soete won vervolgens de sprint strijd voor brons van Panhuyzen.

Op het Olympische parcours van 2012, nabij Londen in Hadleig Park wist Isla tot grote vreugde de eerste medaille in de wacht te slepen met een nette 3e plaats.
Meer nieuws en een (kort)interview volgen;

Komend weekeinde rijden de renners het Europees kampioenschap Mountainbike. Isla en Milan in het Oostenrijkse Graz en Kevin in het Schotse Glasgow.

Foto's zijn van fotograaf Patrick van der Veen.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina