Dolce Vita bij Bike Festival Riva

Gepubliceerd op: 5 mei 2014
Dolce Vita bij Bike Festival Riva

Feenstra mannen bedwingen de steile berghellingen bij het Bike Festival Riva del Garda

Omdat onze renners actief zijn in Houffalize tijdens de Roc d’ Ardenne en de HC wedstrijd in het Oostenrijkse Haiming zijn Andries Hoekstra, Maarten Kemperman en twee gastrenners Henk Bos en Maurits Buist naar Italië afgereisd om acte de precence te geven bij dit grote Bike Festival.

Een ideale gelegenheid om contacten op te doen en te onderhouden met onze materiaalsponsoren. Maar uiteraard werd er ook gemountainbiked. Bos en Buist waren dit weekend de gelegenheidsrenners voor de Marathon over 90 kilometer. “Ronda Extrema” genoemd. Met meer dan 4000 hoogtemeters, de steile klimmen en lastige afdalingen een hele zware marathon.

Onderweg was een andere renner tegen de achter derailleur van Henk aangereden, zodat hij in de materiaalpost om hulp moest vragen. Met hulp van het Spezialized team kon hij zijn rit vervolgen en in de finale stuitte hij met lekke band op Andries, die voor de kortere afstand had gekozen. Andries stond zijn wiel af zodat Henk de wedstrijd kon uitrijden. Inmiddels had Maurits Henk bijgehaald en gezamenlijk zetten zijn koers naar de finish in Riva. Andries vervolgde de laatste 10 kilometer op een lekker band en wonde boven wonder heeft zijn NoTubes velg dit gehouden.

“Wat een avontuur! Ondanks pech een prachtige rit en wat een teamspirit hebben die Feenstra mannen. Schitterend mooi en ik kom volgend jaar weer!” zei Henk Bos nadat hij over de finish rolde.

Teammanager Maarten Kemperman reed eveneens de wedstrijd uit en voegde er aan toe “ De organisatie van de wedstrijd was uitstekend en is van grote waarde voor de Sportpromotie van het Mountainbiken.”
Een dankwoord gaat uit naar Race en ATB specialist OnTour tweewielers uit Gorredijk die de trip voor Maurits en Henk sponsorde.

Voor de liefhebbers proef hier de sfeer en zie de Highlights van Riva in de uitzending van de ZDF. Klik hier

naar nieuwsoverzicht vorige pagina