Dubbelslag voor Feenstra-Felt in het Duitse Remscheid

Gepubliceerd op: 29 september 2013
Dubbelslag voor Feenstra-Felt in het Duitse Remscheid

In het Duitse Remscheid ging het Feenstra-Felt p/b Kenda Biketeam zondag met beide zeges aan de haal. In de zevende en laatste ronde van de Adler XCO-NRW-Cup was de Belg Robby de Bock de sterkste bij de Elites en zijn ploeggenoot Thijs Zuurbier bij de Beloften. Het was de eerste dubbelslag dit seizoen voor de Friese formatie.

podium remscheid

Robby de Bock wint bij Elites en Thijs Zuurbier is de sterkste U23

De Bock gaf al in de eerste ronde zijn visitekaartje af bergop en nadat hij alleen voorop raakte met de Duitser Sebastian Szraucner liet de Belg ook duidelijk merken dat hij de sterkste was. ,,We hebben toen afgesproken dat we zo goed mogelijk samen zouden werken. Hij had genoeg aan de tweede plek om het eindklassement te winnen’’, zei De Bock. Anderhalve ronde later moest de Duitser alsnog lossen en de laatste 2,5 ronde van de zeven in totaal reed De Bock solo. ,,Dit is wel meer dan twee jaar geleden dat ik voor het laatste won dus dit geeft een super gevoel en is dit is goed voor mijn moraal.’’

Zijn jonge ploeggenoot Thijs Zuurbier was de sterkste bij de Beloften. De 19-jarige Julianadorper boekte ook zijn eerste overwinning van het seizoen, waarin hij achtervolgd werd door blessures. ,,Vandaag liep erg goed en ik ben erg blij met deze overwinning’’, zei Zuurbier. ,,Mijn jaar is gekenmerkt door veel pech. Het was een kwestie van vallen en opstaan, dus deze overwinning is een mooie goedmaker. Nu nog even de pijlen richten op het NK Marathon in Eijsden en daarna opbouwen naar 2014’’, aldus Noord Hollander. Erik Groen en Robbert de Nijs maakten het succes voor de formatie van Feenstra-Felt compleet door derde te worden. Groen bij de Elites en De Nijs bij de Beloften.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina