Egmond Pier Egmond Beach classic

Gepubliceerd op: 7 januari 2013
Egmond Pier Egmond Beach classic

Feenstra Felt Bike Team bereidt zich voor op grootste strandrace van de BENELUX.

Heerenveen, januari 2013

De formatie van het Feenstra Felt Powered by Kenda Team bereidt zich met een trainingsrit langs de Noord-Hollandse kust voor op de strandrace ‘Egmond-Pier-Egmond’ die op 12 januari wordt verreden.

‘Hoewel de wedstrijd buiten het officiële wedstrijdseizoen plaatsvindt, is het een evenement om niet te missen’, aldus Maarten Kemperman, de teammanager van het Feenstra Felt p/b Kenda team. ‘Een nagenoeg vlak strand met mul zand is heel wat anders dan de technische heuvelachtige omstandigheden die de renners normaal gesproken gewend zijn. Vandaar dat we ons daarop specifiek voorbereiden, naast het reguliere trainingsschema’, aldus Kemperman.

Het Feenstra Felt p/b Kenda Team, dat zijn roots heeft in Friesland, begon in 2006 als amateurteam en is inmiddels uitgegroeid tot een professioneel UCI team dat meedraait in de top van Nederland.
Na het samengaan met de formatie van Beukers heeft het huidige Team de meest vooraanstaande talenten bij de belofte (U23) renners onder contract.
Met Roy Beukers (Petten), Thijs Zuurbier (Julianadorp) en Robbert de Nijs (Warmenhuizen) is deelname aan E-P-E niet alleen een vanzelfsprekendheid maar een doel geworden om te scoren.

Starttijden, startvakken en startnummers

Komend weekend staan ongeveer 5.000 renners, van amateurs tot professionals, aan de start van de grootste strandrace van de BENELUX. Het Feenstra Felt p/b Kenda start met 6 renners en neemt het team het onder andere op tegen grote namen als Niki Terpstra en Laurens ten Dam.

Voor de strandrace worden de mountainbikes voorzien van speciale strandbanden. Dit zijn brede banden met weinig profiel, om met zo weinig mogelijk weerstand door het soms mulle zand te kunnen fietsen.

Met de verwachte oostenwind (4a5) gaat het vlak na de start meteen in kleine waaiers uiteenvallen en wordt er langs het water gereden.

Om 10:30 uur zal het startsein worden gegeven op de Boulevard van Egmond aan Zee. Gezien het voorspelde heldere winterweer wordt er veel publiek verwacht.

Download hier de startlijst van de Top-renners.

10.30 uur:
Wit / Roze 1 – 199, Wedstrijd mannen/vrouwen|
Wit 200 – 999, Wedstrijd

10.35 uur:
Blauw 1.000 – 2.499, Wedstrijd Businessrace

De eerste deelnemers worden rond 11:50 terugverwacht op de finish in Egmond aan Zee

naar nieuwsoverzicht vorige pagina