Erik Groen in top-tien ATB Trophy Norg

Gepubliceerd op: 7 april 2013
Erik Groen in top-tien ATB Trophy Norg

NORG – Erik Groen is zondag als negende geëindigd in de ATB Trophy in Norg. De tweede wedstrijd voor de topcompetitie werd gewonnen door thuisrijder Henk Jaap Moorlag. Bij de dames ging de zege zoals verwacht naar Marianne Vos.

Robbert de Nijs door val teruggeslagen

De kopman van het Feenstra-Felt powered bij Kenda biketeam was content met zijn klassering in de top-tien en roemde na afloop zijn Kenda Small Block Eight banden. ,,Het waren fijne banden voor dit rondje, ik kon mijn Felt helemaal platleggen in de bochten.’’ In de derde ronde moest Groen de eerste groep laten gaan. ,,Als ik wat meer over heb kan ik me beter positioneren, nu viel er een gat voor me waardoor ik eraf moest maar ik ben tevreden met mijn negende plek.’’

Ruim een minuut achter Groen versloeg de Ruben Scheire zijn ploegmaat en landgenoot Robby De Bock voor de strijd om plek veertien. Robbert de Nijs ging in bossen van Norg hard onderuit. ,,Het ging goed totdat ik te hard door een bocht ging. Mijn voorwiel schoof weg en door de val brak mijn zadelring waardoor mijn zadel zakte.’’ Nadat mecanieker Jan de Vries de Felt van De Nijs gerepareerd had vervolgde de Warmenhuizer de wedstrijd.

,,Ik heb daarna weer lekker doorgerost, het gevoel was in ieder geval goed’’, aldus De Nijs. Roy Beukers is op dit moment niet topfit en de Noord Hollander reed daardoor de wedstrijd niet uit. ,,Ik weet niet precies wat er aan de hand is, tijdens de trainingen gaat het wel goed maar een grote inspanning kan ik niet leveren. Ik heb mijn bloed al laten controleren en ik hoop dat daat wat uitkomt'', aldus Beukers.

Na de wedstrijd is het team vetrokken voor een trainingsstage naar Tecklenburg waar onder meer een downhilltraining op het programma staat.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina