Fantastische seizoensafsluiting mountainbiketeam 2016

Gepubliceerd op: 7 november 2016
Fantastische seizoensafsluiting mountainbiketeam 2016

Afgelopen weekend was het weer zo ver, dé seizoensafsluiting van het Habitat MTB Team. Hét team verbleef dit weekend in Hotel Büller gelegen in het Teutoburger Wald in Duitsland. En met hét team bedoelen wij natuurlijk niet alleen de renners, zelfs niet de renners en begeleiders. Nee, met hét team bedoelen wij iedereen die een bijdrage levert aan het team. Hierdoor kunnen sponsoren, renners en begeleiders samen genieten van deze geweldige sport in een schitterend fietsgebied.

Terugblikken op zondag

Zondagmorgen stond iedereen fris en fruitig vroeg op, klaar om te gaan. Renners moesten sponsoren zelfs temperen en aan een tafel zetten met Apfelstrudel und Kaffee. Maar om klokslag zeven over half elf stond iedereen klaar voor de groepfoto. ‘’Oh.. wacht! Waar is Kemperman?’’

Tijdens de clinic werd de groep in drie groepen verdeeld, snel, sneller & snelst. Tijdens de clinic werd voldoende aandacht gegeven aan techniek. Wat je moet doen als je bergop of bergaf fietst, of als er een boom je heel dichtbij tegemoet fietst.
Halverwege de tocht, boven op een berg, stond een lunch op ons te wachten. Een heerlijke Goulashsoep. Ook was er de gelegenheid om je fietst nog even bij te stellen en om bevoorrading mee te nemen voor onderweg. Zoals een bidon met sportdrank van Born.

Eenmaal terug aangekomen bij het hotel konden wij eindelijk doen waar iedereen het laatste uurtje fietsen naar had uitgekeken. Heerlijk ontspannen in het wellness centrum van het hotel, of natuurlijk een warme plons in het water. Klokslag vijftien over vijf zat iedereen heerlijk relaxt en verrimpeld (van het water hè) aan tafel om te genieten van een vier-gangen diner.

Vlak voor het diner hield teammanager Kemperman nog even een praatje, terugblikkend op deze mooie dag. Het was zeker een bijzondere dag, want deze dag hebben wij samen mogen meemaken met de aanwezigheid van niemand minder dan de Nederlands kampioene op de weg, Anouska Koster. Maar dat is nog niet alles, vandaag hadden wij niet alleen een Nederlands kampioene in ons midden, maar ook een Belgisch kampioen. Zijn naam is Ruben Scheire. Hij werd niet alleen Belgisch kampioen, maar presteerde het ook nog eens om 11de te worden op de olympische spelen Cross Contry MTB dit jaar.

Hét team rijdt voor het goede doel Habitat for humanity, ook dit weekend. Dit weekend werd er samen met de relaties van Van der Heide op de zaterdag een fantastisch bedrag van ruim drieduizend euro bij elkaar gefietst. Hiervan kunnen er acht huisjes worden gebouwd in de ontwikkelingsbieden van Nepal.

Wij hopen dat wij u 19 november tijdens MTB van der Valk weer zullen zien (of eerder natuurlijk). Tijdens dit evenement kunt u ervoor kiezen om de toertocht van 25 of 70 km te fietsen, maar u kunt ook deelnemen als bedrijf. Wanneer u deelneemt als bedrijf wordt u exclusief begeleid door onze renners en ervaart u een unieke clinic van ons in het prachtige Drenthe.

Graag willen wij bij deze alle sponsoren bedanken voor de fantastische dag die wij samen hebben mogen beleven.

Foto credits; Andreas Dobslaff

naar nieuwsoverzicht vorige pagina