Feenstra-Felt p/b Kenda wil jonge honden klaarstomen voor Rio

Gepubliceerd op: 15 mei 2013
Feenstra-Felt p/b Kenda wil jonge honden klaarstomen voor Rio

In het Duitse Tecklenburg presenteerde het Feenstra-Felt powered by Kenda Biketeam zich deze week aan de media en de diverse sponsors. Niet alleen werden, zoals gebruikelijk, de renners voorgesteld aan de sponsors en de media maar als noviteit liet het team zijn gasten ook kennismaken met de Felt mountainbikes waarmee de ploeg dit jaar jaagt op de podiumplaatsen.

Die jacht is al succesvol gebleken, Ruben Scheire, de jonge Belg, die dit seizoen voor het eerst de kleuren van Feenstra-Felt p/b Kenda verdedigt, won vorige week aan de boorden van het Gardameer in Riva. Tijdens de World Cup waar dit weekend de eerste ronde van verreden wordt in Albstadt hoopt Scheire ook goed voor de dag te komen. ,,Ik wil vooraan meekoersen in de wereldbekers. Top-5 overall moet dit jaar haalbaar zijn’’, zegt een strijdbare Scheire.

w1

Sponsor Felt Bicycles uit Irvine California pakte dus groot uit tijdens de teampresentatie in Tecklenburg, voor alle aanwezigen was een Felt beschikbaar uit de nieuwe collectie voor 2013. Nadat deze terplekke waren afgesteld door de mechanics van Felt werd na het maken van een groepsfoto een tocht gemaakt door het Teutoburgerwald rond Tecklenburg. ,,Een fantastische ervaring, echt leuk om eens op deze manier kennis te maken met het team en met eigen ogen te zien wat er allemaal bij komt kijken’’, vertelt Chris van der Voorn, commercieel directeur van internetbureau Tres, die alle online uitingen voor het team verzorgt.

Na de ‘’Felt Mountainbike Experience’’ konden de deelnemers in het wellnesgedeelte van Ringhotel Teutoburger Wald even bijkomen van de alle inspanningen waarna genoten kon worden van het diner. Tussen het hoofdgerecht en het dessert stelde teammanager Maarten Kemperman zijn team voor. ,,Met Ruben Scheire, Robby de Bock, Robbert de Nijs, Roy Beukers, Erik Groen en Thijs Zuurbier beschikken we over een groep jonge honden waarmee we de ambities vorm kunnen gaan geven’’, zei Kemperman.

w4

Die ambities steekt de ploeg niet onder stoelen of banken, de Olympische Spelen in Rio, daar wil het team de jonge talenten voor klaar gaan stomen. Speciaal daarvoor is ook het project Tree4Talents in het leven geroepen. Samen met Uwe Daniel, de kersverse Europese Marketing Manager van Kenda Tyres is dit project in de steigers gezet. Daniel: ,,Hiervoor was ik werkzaam voor Felt en voor Londen 2012 steunden wij een soortgelijk project wat zeer geslaagd was met drie deelnemers in Londen. Felt en Kenda werken veel samen en daarom steunen we dit team nu ook. Het is heerlijk om met deze jonge jongens te werken, ze geven veel feedback waardoor wij onze producten kunnen blijven door ontwikkelen.’’

Ook Marc Schmiedtke, de CEE van Felt legde uit waarom ze een samenwerking zijn aangegaan met Tree4Talents: ,,Felt is 100% sport. Ons merk staat voor; innovatief en wedstrijdwaardig. We willen blijven vernieuwen en dat lukt alleen met begerig, ambitieuze, jonge sporters. Wij streven naar perfectie en doordat zij kritisch zijn op ons product waardoor we de kwaliteit van onze bikes kunnen blijven verbeteren. Daarnaast stralen deze jonge talenten energie uit en krijgen we via het team een stuk dynamiek in de mountainbikescene.’’

w3

Dankzij het Tree4Talents-project kan het Feenstra-Felt powered by Kenda Team de komende jaren prominent aanwezig zijn in vooraanstaande mountainbikewedstrijden in binnen- en buitenland om de talenten op te leiden voor het grote doel: RIO 2016.

w2
naar nieuwsoverzicht vorige pagina