Finale van de World Cup MTB in La Bresse

Gepubliceerd op: 27 augustus 2018
Finale van de World Cup MTB in La Bresse

LA BRESSE – De Franse vogesen vormden het voor laatste weekeinde van augustus het decor van de 2018 finale van de wereldbeker wedstrijden reeks. Isla, Kevin en Milan maakten hun opwachting en de heren lieten zien over een goede vorm te beschikken.

Om half negen stipt openden de vrouwen-beloften de slotdag van finale van de World Cup MTB 2018. Tevergeefs echter, want er viel niets te beginnen tegen Sina Frei die over twee weken in eigen land haar wereldtitel met succes hoopt te verdedigen. Isla Short, kwam de eerste ronden nog voortvarend door, maar moest zich neerleggen bij een klassering in de middenmoot.

WC-XC-La-Bresse-2018-U23W-start

Bij de heren beloften zorgde Milan Vader voor het beste Benelux-resultaat. De Zeeuw werd tiende. Pierre de Froidmont werd op de veertiende plaats de eerste Belg, net voor de tweede Nederlander in de dag uitslag, David Nordemann. De wedstrijd viel ten prooi aan de Noor Petter Fagerhaug, die met 14 seconden voorsprong op de Spanjaard Jofre Cullell Estape de wedstrijd én eindranking naar zijn hand wist te zetten.

WC_La_Bresse_2018_68I4098_4K

Bij de Elite heren ontpopte zich een prachtig duel voor tussen heersende wereldkampioen Nino Schurter, de Oostenrijker Kerschbaumer en onze favouriet Mathieu Van der Poel. De Zwitser wist in de Vogezen zijn zesde eindzege in de wereldbeker MTB op zijn naam te schrijven. Schurter haalde het voor Kerschbaumer en Marotte.
Van der Poel werd 4e.
Kevin Panhuyzen (BEL) wist een sterke race te rijden en reed met een 25e plaats naar zijn beste Wereldbekerresultaat van dit jaar. Hiermee was hij bovendien de tweede Benelux renner bij de Elite heren.
Meteen een duidelijk signaal voor de wereldkampioenschappen MTB die over twee wekend in Zwitserland worden verreden.

Alle uitslagen vind je hier: UCI.ch

WC_La_Bresse_2018_68I5310_4K
naar nieuwsoverzicht vorige pagina