Finale Wereldbeker weekend Meribél een om nooit te vergeten

Gepubliceerd op: 25 augustus 2014
Finale Wereldbeker weekend Meribél een om nooit te vergeten

Het weekend van 23 en 24 augustus is een om niet te vergeten. Niet de resultaten maar de gebeurtenis op vrijdag tekenden de wedstrijden die op zaterdag en zondag zouden volgen.

Vol ongeloof en met verslagenheid hebben wij zaterdag kennisgenomen van het overlijden van Annefleur Kalvenhaar. Vrijdag, tijdens de kwalificatie van het onderdeel het mountainbike eliminator is zij hard ten val gekomen. In het ziekenhuis van Grenoble hebben de doctoren helaas niets meer voor haar kunnen doen.
De 20-jarige Annefleur maakte deel uit van het nationale talententeam van de KNWU en maakte deel uit van het Duitse Team Focus XC.

Er heerst grote verslagenheid bij Nederlandse mountainbikers met het verlies van zo’n talentvolle, jonge atlete die in de bloei van haar leven stond. Woorden kunnen dit verlies niet beschrijven.
Onze gedachten gaan uit naar de familie, vrienden, haar team en nabestaanden van Annefleur.
Het team heeft tijdens de wedstrijden een rouwband gedragen en speciaal voor Annefleur hebben de renners een bloem op hun stuurbord bevestigd. Elke wedstrijd op zondag werd voorafgegaan door een indrukkwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Anne Fleur.

Hieronder een fotoverslag van de wedstrijden, die werden gekenmerkt door een prachtige weersomstandigheden en een heldere zon. Soms zeggen beelden meer dan 1000 woorden.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina