Finale World Cup

Gepubliceerd op: 29 juli 2012
Finale World Cup

Dit weekend vonden de wedstrijden voor de finale van de wereldbeker mountainbike plaats in het Franse Skioord Val D’Isere. Vanwege de hoogte (1900 meter) was het Feenstra Bike Team al op woensdag naar Frankrijk gereisd om zo, zo goed mogelijk te acclimatiseren en het wedstrijdparcours te verkennen.

Wedstrijdverslag

Dit weekend vonden de wedstrijden voor de finale van de wereldbeker mountainbike plaats in het Franse Skioord Val D’Isere.
Vanwege de hoogte (1900 meter) was het Feenstra Bike Team al op woensdag naar Frankrijk gereisd om zo, zo goed mogelijk te acclimatiseren en het wedstrijdparcours te verkennen.

Opmerkelijk nieuws kwam van Nederlandse zijde; Belofte (U23) renner Michiel van der Heide won met zijn 5e plaats het eind klassement in de Wereldbeker. Alleen Bart Brentjens is hier ooit eerder bij in de buurt gekomen.
Onze Noord-Hollandse renners; Jesper Slik (Bergen NH) en Thijs Zuurbier (Julianadorp) zorgde voor furore in hun wedstrijd.

Slik eindigde 10e bij de junioren en daarmee 14e in de internationale eindklassement. Zuurbier had bij de Belofte na een door officials verstoorde startprocedure een super wedstrijd waarin hij van de vierna laatste positie naar de 34e plaats wist te rijden

De renners waren zeer content met deze uitslagen en kijken uit naar de wedstrijden die nog gaan komen. Dit weekend zijn we met een kleine delegatie aanwezig in bij de Belgacom-GP in Boom.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina