Fries crosstalent ingelijfd door Feenstra-Felt mountainbiketeam

Gepubliceerd op: 6 juli 2013
Fries crosstalent ingelijfd door Feenstra-Felt mountainbiketeam

DRACHTEN – Gosse van der Meer maakt per direct deel uit het Feenstra-Felt p/b Kenda mountainbiketeam.

Van der Meer (18) geldt als een groot talent in het veldrijden, zo won hij afgelopen winter de nationale veldrit in Amsterdam en kwam hij ook sterk voor de dag in de Centrumcross van Surhuisterveen. Deze prestaties vielen ook teammanager Maarten Kemperman op. ,,Gosse fietst nog maar anderhalf jaar en is een ruwe diamant’’, aldus de Drachtster.

Met behulp van twee privésponsors wist de Otto Ebbens-renner een plek in het internationale team te bemachtigen. ,,Het lijkt wel op een Formule 1 transfer waarbij de coureur zijn eigen sponsoring mee brengt. We hadden Gosse al even op het oog en wilden hem graag bij de ploeg inlijven maar ons budget voor dit seizoen was al op. Met hulp van twee sponsoren uit de regio kunnen we hem nu een gedegen programma, begeleiding en materiaal bieden’’, aldus Kemperman.

Die verwacht dat de Surhuizumer binnen een paar jaar met de internationale top mee kan. ,,Of hij uiteindelijk kiest voor de MTB of Cross, dat is aan hem.’’ Morgen (zondag) start Van der Meer op het NK Mountainbike in Groesbeek al in de kleuren van zijn nieuwe sponsor. ,,Het is geweldig dat ik deze kans krijg, ik ben er echt super trots op dat ik in de kleuren van Feenstra-Felt fietsen mag’’, reageert Van der Meer verheugd. ,,Ik moet nog veel leren natuurlijk maar ik hoop dat ik bij de eerste tien kan rijden in Groesbeek, dat zou al mooi zijn.’’ Van der Meer wordt getraind door voormalig wereldkampioen veldrijden Gretienus Gommers, die zelf ook jarenlang meedeed aan de MTB Topcompetitie.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina