Gele trui in finale Nationale Topcompetitie Groesbeek

Gepubliceerd op: 8 juli 2012
Gele trui in finale Nationale Topcompetitie Groesbeek

Vandaag een mooie opsteker voor Feenstra Bike Team tijdens de finale van de Dyna-sys Topcompetitie. Topprestaties overheersten vandaag de pech, maar daarmee was het een bewogen dag in Groesbeek. Voor een optimale voorbereiding ging de wekker al om 5:45 zo konden we op tijd de wedstrijdstand klaar te hebben voor de komst van de eerste renners. Om 10:00 uur in de ochtend klonk het startschot voor de juniorenwedstrijd.

De start vond plaats op een motorcrossbaan waardoor er voldoende mogelijkheden waren om in te halen. Voor Roy Beukers en Jesper Slik was dit eigenlijk, ze waren meteen goed vertrokken met in een kopgroep van 7. Het ging goed en op de langste klim van het parcours reed Jesper weg. Roy moest even op adem komen van zijn snelle eerste ronde. 
Jesper bleef weg en bouwde zijn voorsprong uit naar een minuut. Zijn voorsprong kon hij goed overzien en zo in zijn eigen ritme naar de finish rijden. In de 3e rond kwam Raymond van de Kruisweg nog dichtbij, maar bracht Jesper’s overwinning niet meer in gevaar. Zodoende won Jesper in de stromende regen waarmee hij ook winnaar is van Topcompetitie. Roy finishte op plaats 4 en werd daarmee 2e in het eindklassement.

AxRYzWwCAAAJZGR

Tegen het eind van de middag kon het publiek zich opmaken voor de elite/belofte wedstrijd.
Thijs Zuurbier, Tim Lemmers, Erik Groen en Geert van der Horst mochten het opnemen tegen leider in het klassement Henk Jaap Moorlag. De Raborenner kwam, zag en overwon. Daarachter barste een spannende strijd los in 2 achtervolgende groepjes. Erik reed aanvankelijk op plaats 5 maar miste bergop nipt de aansluiting.
Thijs streed vanaf plek 8 voor een toptien notering. In de laatste ronde wist hij in de langste klim zijn laatste kracht te verzamelen voor een versnelling waardoor hij aansluiting kreeg met Gerben de Knegt en Niels Wubben, strijdent voor plaats 3 en 4. Deze krachtsinspanning moest hij echter bekopen met de bekende “klap van de hamer”. Wél zeer tevreden rolde thijs uitgeteld als 7e over de finish.
Kort gevolgd door Erik Groen. Zowel Geert als Tim hadden vandaag te kampen met pech tijdens deze slijtageslag voor het materiaal. Over 2 weken gaan we strijden om de Rood-Wit-Blauwe trui in Steenwijk!
Volgende week zal het team deelnemen aan de Belgacom GP van Geeraardsbergen.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina