Gemixte gevoelens na eerste worldcup in Zuid Afrika

Gepubliceerd op: 12 maart 2018
Gemixte gevoelens na eerste worldcup in Zuid Afrika

STELLENBOSCH - Mountainbiker Milan Vader is zaterdag bij zijn eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen als elfde gefinisht. De Middelburger had in de categorie 'onder 23' na een wedstrijd van vijf kwartier zo'n vier minuten achterstand op de Noorse winnaar.

Voor Vader was het zijn eerste grote race in dienst van het Habitat Mountainbike Team. De Walchenaar, die laatstejaars belofte is, hoefde in Zuid-Afrika nog niet per se goed te zijn. Hij wil pas pieken bij de volgende twee World Cups, die beide in Europa zijn. Na vijf rondes zat Vader nog bij de beste tien, maar hij verloor nog één plek in de laatste rondgang. Er stonden zeventig coureurs aan het vertrek.

Het was zwaar afzien voor de renners door de warmte, alhoewel het niet zo warm was als de afgelopen dagen. De stoffige omstandigheden maakten het nog zwaarder. Vader over zijn race: ,,De start voelde super goed, ik kon makkelijk mee. Dat was wel positief maar daarna moest ik wel even herstellen en maakte ik wat foutjes. Dat was zonde want daardoor miste ik de aansluiting met de eersten.’’ In de tweede ronde kon Vader de achterstand nog wel beperken maar in de derde ronde moest de Zeeuw fors toegeven. Vader herpakte zich in de ronden daarna en wist zelfs nog wat tijd goed te maken en nog een aantal plaatsen te winnen maar de top-10 bleef net buiten bereik. ,,Helaas kon ik een aantal jongen die vlak voor mij reden in de laatste ronde net niet inhalen en daardoor eindigde ik net buiten de top-10.’’
De elfde plek leverde gemixte gevoelens op. ,,Ik hoefde nog niet in topvorm te zijn hier maar het gat met de winnaar is wel groot dus er is nog werk aan de winkel.’’ Dankzij zijn plek bij de eerste zestien start Vader bij de volgende wereldbekerronde wel op de tweede startrij.

Bij de belofte-dames onder 23 maakte Isla Short een goede indruk. De Schotse wist na een pittige race als 9e over de finish te rollen.

Frank Beemer eindigde bij de elites na een lange inhaalrace op plek 55. ,,Na een slechte start kon ik iedere ronde een aantal plaatsen opschuiven. Met een betere startpositie hoop ik het over twee maanden bij de Europese wereldbekers beter te doen’’, aldus Beemer.
Keven Panhuyzen werd 64ste en de Belg was teleurgesteld door dit resultaat. ,,Dit was niet waar ik op gehoopt had maar het was te verwachten na mijn ziekte van een paar weken geleden. Rugklachten tijdens de race maakten het tot een ware martelgang.

Bekijk via Redbull TV.com de live uitzendingen terug:  Ga naar de beelden

naar nieuwsoverzicht vorige pagina