Generale voor NK Mountainbike in Landgraaf

Gepubliceerd op: 6 juli 2014
Generale voor NK Mountainbike in Landgraaf

Afgelopen zondag werd in Landgraaf de Snow World Mountainbike Cup verreden. In voorbereiding voor het NK Mountainbike dat volgende week eveneens in Limburg zal plaatsvinden kozen Thijs Zuurbier en Roy Beukers om de competitie aan te gaan met hun directe concurrenten.

De huidig kampioen bij de Elite Michiel van der Heide wist gedurende de wedstrijd wist Van der Heide de race naar zijn hand te zetten. In de beginfase was er een kopgroep van 5 renners met daarbij Peters, Becking, en e Duitser Rosenkranz. In de Slotfase pakte Van der Heide steeds meer meters op hen en in de finale verwees hij Becking (2e) en Beemer (3e) naar de resterende podiumplaatsen.

Thijs Zuurbier reed aanvankelijk sterk mee voorin. Lange tijd hield hij stand in de tweede groep, maar in het midden van de wedstrijd moest hij wat terrein prijsgeven. “Pas in de finale kon ik weer gas geven en zodoende mijn achterstand op Robbert de Nijs terug brengen tot een minuut”. Ik ben klaar voor het NK, maar het zal spannend worden”. Besloot Thijs. Thijs finishte uiteindelijk11e algemeen.
Roy reed een constante race wat hem op een mooie 23e plaats deed eindigen.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina