Goede start seizoen voor het Feenstra-Stevens mountainbiketeam in Assen

Gepubliceerd op: 5 maart 2012
Goede start seizoen voor het Feenstra-Stevens mountainbiketeam in Assen

Zondag 4 Maart was het dan zo ver, de openingswedstrijd voor het MTB seizoen 2012, net als vorig jaar rondom de Baggelhuizerplas in Assen! Alle renners van het Feensta team waren aanwezig, en er heerste een gezonde spanning, er is hard getraind afgelopen winter, maar gaat dat er deze eerste wedstrijd al uit komen?

De youngsters Jesper en Roy gingen als eersten van het team van start in de juniorenwedstrijd. Roy had een prima start en trok met Jesper samen de eerste ronde goed door waardoor er zich al snel wat groepjes vormden. Aan de kop was het stuivertje wisselen, zowel Jesper als Roy probeerde een gaatje te slaan, maar pas met nog één ronde te gaan lieten ze hun laatste medekoploper achter zich en zou het gaan tussen de 2 Feenstra ploeggenoten. Roy wist uiteindelijk de overwinning naar zich toe te trekken en met Jesper op plek 2 was het meteen een superstart voor het team!

Toen was het de beurt aan de Elite/Belofte renners. Met alle 5 de Feenstra renners (Erik, Thijs, Tim, Geert en Rens) aan het vertrek, werd dit in ieder geval voor de verzorgers een drukke dag!

Al in de eerste ronde nam het Milka-Superior team de wedstrijd in handen en werd de rest tot achtervolgen gedwongen. In de achtervolgende groep hield Rens zich prima staande en finishte na zo’n anderhalf uur wedstrijd als 6e. Geert kwam in het tweede gedeelte flink op stoom en klom nog op tot plek 8. Daarachter gevolgd door Tim, die stabiel reed, maar niet tevreden was met plek 12. Ook Erik reed, tot zijn pech, een prima race. Nadat hij even van de fiets moest kon hij helaas niet meer terugkomen in zijn groep, zakte daardoor terug, en plek 17 was zijn deel. Thijs had, als jongste belofte in het team, wat moeite met de snelheid en finishte op de 25e plaats.

De kop is eraf en met deze wedstrijd in de benen kan het de volgende wedstrijden alleen maar weer een stukje beter gaan, volgende afspraak is Berlicum!

c319098a0b6205d0a719f08b6d1eba63
2bc0d3b03d4592794b80fcba14e2a5c3
d2c22177a63e1ffd7a460dbf1368cbcb
naar nieuwsoverzicht vorige pagina