Gosse van der Meer weer dichtbij top-20 in Kalmthout

Gepubliceerd op: 15 december 2013
Gosse van der Meer weer dichtbij top-20 in Kalmthout

KALMTHOUT - Mathieu van der Poel heeft de Vlaamse Industrieprijs Bosduin gewonnen. De 18-jarige Brabander bleef de Belgen Tim Merlier en Gianni Vermeersch voor. Gosse van der Meer werd 24ste.

Van der Poel kende een slechte start en reed even in de buurt van Van der Meer. Die kon het hoge tempo van Van der Poel niet bijbenen en zakte terug. ,,Ik ging als tiende door de eerste bocht maar daarna ging het even te hard voor mij. Het duurde ook lang voor ik echt in mijn ritme kwam’’, zei Van der Meer.
Daarentegen kende Gert-Jan Bosman wel een prima start en maakte hij deel uit van een grote kopgroep. De renner van het Rabobank Development Team moest in de laatste ronde de tegenstand laten gaan. Van der Poel, die het in zijn eentje op moest nemen tegen de Belgen, reed in de laatste ronde weg en wist de drie achtervolgers nipt voor te blijven. Merlier werd tweede, Vermeersch opnieuw derde.
Volgende week rijdt Van der Meer in Essen en in die cross hoopt hij de top-20 te kunnen rijden. Van der Meer: ,,Die cross ligt mij beter want volgende week is het zwaarder met veel blubber. Vandaag was het een snel rondje waar je alle kanten op stuiterde.’’

naar nieuwsoverzicht vorige pagina