Gosse van der Meer achtste in UCI-wedstrijd Wiesbaden

Gepubliceerd op: 10 november 2013
Gosse van der Meer achtste in UCI-wedstrijd Wiesbaden

Gosse van der Meer achtste in Wiesbaden
WIESBADEN – Gosse van der Meer is zaterdag achtste geworden in de veldrit van Wiesbaden. De eerstejaars belofterenner van Feenstra-Felt dook na de start als vijftiende het veld in maar binnen een halve ronde wist hij op te schuiven naar de zesde plek.

Eerste UCI-punten verdiend

Tot halverwege de wedstrijd wist hij zich vooraan te handhaven maar toen ging het even te hard voor de jonge Surhuizumer. ,,De anderen sprongen met de fiets over de balken en daardoor moest ik steeds een gaatje dichten en dat brak mij op.’’

In de laatste ronde wist Van der Meer de Duitser Johannes Meiler te lossen op een drassige grasstrook maar zijn landgenoot Yannick Gruner bleek taaier en die klopte hem in de laatste meters.

Van der Meer verdiende dankzij zijn toptien klassering wel zijn eerste UCI-punten. De cross in Duitsland is namelijk ingedeeld in dezelfde categorie als de Centrumcross van Surhuisterveen, die op donderdag 2 januari verreden wordt. De cross in Wiesbaden werd gewonnen door de Franse kampioen Francis Mourey van Française des Jeux.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina