Gosse van der Meer blijft goed overeind in SP Gavere

Gepubliceerd op: 19 november 2013
Gosse van der Meer blijft goed overeind in SP Gavere

GAVERE – Gosse van der Meer is zondag als 24ste geëindigd in de Super Prestige veldrit van Gavere. Maar helaas waren zijn UCI-punten van vorige week nog niet bijgeschreven waardoor hij achteraan moest starten. Toch wist de Surhuizumer redelijk op te rukken en voorin te komen.

De omloop lag er lood en loodzwaar bij, er moest veel gelopen worden en op vele stukken was het ook super glad. Toch wist Van der Meer de gehele koers goed op zijn Felt te blijven zitten. Ook in de gevaarlijke en gevreesde afdaling bij het kasteel Grenier. Op die stukken wist hij zelfs een verschil te maken met zijn concurrenten.

Het relaas van Van der Meer: Toen Mathieu van der Poel onderuit ging passeerde ik hem, hij reed naar voren en daar kon ik mooi gebruik van maken. Maar dat deed hij zo krachtig dat ik op een gegeven moment wel moest passen. Toen zat ik al redelijk mooi, helaas reed ik halverwege de eerste ronde mijn achtertube eraf. En zo was ik al de plaatsen die ik had gewonnen in één klap alweer kwijt. Snel de tube er weer om drukken omdat de materiaalpost nog ver was.

Elke ronde moest ik wel een nieuwe fiets pakken en soms ook wel twee keer per ronde. In de zeer linke en gevaarlijke afdalingen wist ik toch heel hard te rijden. En op bepaalde klimmetjes kon ik het verschil maken door deze tot boven te fietsen waar anderen soms al vroeg van de fiets moesten.
Als je achteraan start verlies je al veel tijd op de koplopers zonder dat je zelf eigenlijk een gaatje laat. Dat is heel frustrerend.

Tegelijkertijd moet je ook realistisch blijven en weet ik wel dat het in de kop van de koers nog te hard gaat voor me, maar daarachter denk ik me zeker wel te kunnen handhaven. Komende zondag is Gieten en als die ronde er snel bij ligt kan ik hopelijk een betere uitslag rijden.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina