Gosse van der Meer maakt prima debuut in eerste Wereldbeker Cyclo Cross

Gepubliceerd op: 19 oktober 2014
Gosse van der Meer maakt prima debuut in eerste Wereldbeker Cyclo Cross

Valkenburg- Bodscoach Johan Lammers had de jonge Surhuizumer na zijn optreden in Gieten (Superprestige) en Den Bosch (Nationale race) geselecteerd om eens te laten zien wat hij in zijn mars had.

Gosse, die in de zomer ook actief op de mountainbike kon goed uit de voeten op de steile flanken van de Cauberg. Het parcours had met een technisch obstakels erbij zo door kunnen gaan als mountainbikeronde. Erg fysiek dus, maar wél met alle het goede van de cross omdat de ronde bijzonder goed te volgen was voor het publiek.

Gosse wist als 29e te finishen en sprokkelde daarmee enkele kostbare wereldbekerpunten bijeen.
“29 klinkt niet zo mooi, ik heb nog veel te leren en weet waar ik kan verbeteren. De start ging niet helemaal zoals ik had gewild, maar in de tweede ronde kon ik mooi opschuiven. Dit smaakt naar meer. Dus ik kom graag terug. In dat geval wel zonder lekke band, want die spelbreker koste mij enkele plaatsen.” Melde Gosse na de finish.

De wedstrijd bij de beloften werd gewonnen door regerend wereldkampioen Wout Van Aert uit België. Stan Godrie was de beste Nederlander op een 4e plaats.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina