Gosse van der Meer sterk in Oostenrijk

Gepubliceerd op: 30 november 2015
Gosse van der Meer sterk in Oostenrijk

TERNITZ – Gosse van der Meer kwam dit weekend sterk voor de dag in Oostenrijk. De 20-jarige Habitatrenner won zaterdag de (Oostenrijks) Nationale Radquer Ternitz en zondag eindigde de Surhuizumer in hetzelfde Ternitz als derde in de UCI Cycle crosswedstrijd.

Zaterdag versloeg Van der Meer de Oostenrijkse kampioen Alexander Gehbauer, die tweede werd en Karl Heinz Fröllinger mocht op het laagste treetje van het podium plaatsnemen.
Zondag werd de UCI-wedstrijd verreden en daar stonden dan ook een pak meer proffesionals uit onder andere Tsjechië en Slowakije aan het vertrek. Direct na de start reed Van der Meer weg met twee andere mannen met daarachter een groep van twaalf met veel Tsjechen en Slowaken. Van der Meer wilde de koers hard maken maar zijn metgezellen Ondrej Glaza en Jakub Skala wilden wachten.

,,Ik wilde koersen dus ben ik weggereden maar ik kon maar een klein gaatje slaan dus ze kwamen ook al weer snel op mijn wiel en toen moest ik even passen’’, vertelde de Fries. Die zag het gat oplopen naar 40 seconden maar in de laatste ronde wist hij op het tandvlees toch weer aan te sluiten. ,,Ik kwam wel terug maar moest op de eerste demarrage al passen, derde was dus het hoogst haalbare’’, aldus Van der Meer. Glaza won voor Skala.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina