Gosse van der Meer veertiende in Europese titelstrijd

Gepubliceerd op: 7 november 2015
Gosse van der Meer veertiende in Europese titelstrijd

HUIJBERGEN - In Huijbergen is Gosse van der Meer zaterdag als veertiende geëindigd op het Europees kampioenschap veldrijden voor beloften. Voor de 20-jarige Surhuizumer was het zijn eerste internationale titelstrijd.

Quinten Hermans kroonde zich tot Europees kampioen. De Belg klopte Daan Hoeyberghs en Eli Iserbyt. Hiermee werd het een volledig Belgisch podium. Hermans had een superdag en trok al vroeg in de wedstrijd in de aanval. Hij bouwde een kleine voorsprong op en gaf niet meer af. Hoeyberghs probeerde nog wel de aansluiting te bewerken, maar slaagde daar niet meer in.
,,Ik ben op zich wel tevreden’’, vertelde Van der Meer na afloop, ondanks dat hij in de laatste ronde een toptienklassering misliep. ,,In de laatste ronde kwamen met een groepje van vier bij elkaar.
Met alle energie die ik nog in mij hat heb ik geprobeerd maar de 14e plaatst was het hoogst haalbare". Aldus het Friese veldrittalent, dat tegenwoordig woonachtig is in Nijmegen vanwege zijn studie 
Geografie, Planologie en Milieukunde. Daarnaast zit Gosse nog zo'n 15 uur per week op de fiets om zijn sportieve ambities te kunnen realiseren. "In deze periode rijd ik veel wedstrijden, dus train je wat minder, maar er zijn weken dat ik 25 uur in het zadel zit", voegt hij ons trots toe.

Martijn Budding werd achter vier Belgen de beste Nederlander op de vijfde plek, Van der Meer was de tweede Nederlander. ,,Tegen die Belgen is weinig opgewassen die zijn gewoon niet te houden!’’, zei de Habitatrenner, die een dag later in de Superprestige van Ruddervoorde als negentiende eindigde, daar won Iserbyt.

En dan nu het WK?
Hij was vandaag met zijn 14e plaats de tweede Nederlander in de categorie beloften. De bondscoach zal 3 tot 5 beloften meenemen naar het wereldkampioenschap dat later deze winter zal worden verreden in het Belgische Zolder. De kans is dus zeer reëel dat Mercurius ook op het WK vertegenwoordigd zal zijn!

naar nieuwsoverzicht vorige pagina