Gosse van der Meer verkoopt zijn huid duur in Hilversum

Gepubliceerd op: 1 december 2013
Gosse van der Meer verkoopt zijn huid duur in Hilversum

HILVERSUM – Gosse van der Meer is als achtste geëindigd in de veldrit van Hilversum. Eddy van IJzendoorn was de sterkste in de gecombineerde veldrit voor elite en beloften. De inwoner van Tiel werd op het podium geflankeerd door Jordy Luisman uit Bergentheim en Koen Weijers uit Ede.

Na een slechte start probeerde Van der Meer samen met Ramon Sinkeldam van Argos-Shimano de sprong te maken naar de kop. Toen deze op het rechte stuk vol gas gaf moest de jonge Surhuizumer even passen. Van der Meer kwam terecht in een groepje van vier die als snel uitdunde naar twee.

Van der Meer bleef over met een andere WorldTourrenner, Maurits Lammertink, met wie hij een verbeten gevecht uitvocht. ,,Die kerel reed zo hard op de rechte stukken, ik zat echt stuk te gaan in zijn wiel op de lange finishstraat. Maar omdat ik technisch beter was lukte het me toch om bij te blijven’’, vertelde Van der Meer.

In de sprint moest de veldrijder van Feenstra-Felt toch zijn meerdere erkennen in de prof van Vacansoleil-DCM. ,,We kwamen samen de laatste bocht uit en toen werd ik me daar toch serieus naar huis gesprint door die Lammertink maar dat is op zich geen schande natuurlijk.’’ Bij de vrouwen ging de winst naar Bianca van den Hoek uit Bussum. Karen Brouwer uit Oosterwolde werd vijfde.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina