Griekse mountainbike etapperace prooi voor Vader

Gepubliceerd op: 7 oktober 2018
Griekse mountainbike etapperace prooi voor Vader

KOS - Milan Vader heeft vandaag de eerste plaats weten te bemachtigen door het algemeen klassement van de UCI S2 Mountainbike etappewedstrijd te winnen. Vader’s ploeggenoot van Habitat, Kevin Panhuyzen pakte de bronzen medaille.

De Habitatrenners de 3-daagse etappes met een proloog naar het hoogste punt op Kos in Zia en de daaropvolgende marathonwedstrijd goed door te komen. Vrijdag werd Vader nipt vierde, twee-tiende seconden achter nummer 3, Oostenrijker Maximilian Foidl
Zaterdag kende een marathonrit door de prachtige bergen over eiland. Na deze zware rit wist Kevin Panhuyzen de tweede plek te bemachtigen en werd Milan Vader de derde.

De laatste etappe een shortrace door het stadscentrum van de badplaats agora. Vader en Panhuyzen speelden een goede teamtactiek, die resulteerde in een tweede en derde plaats.

Achteraf kijken beide heren zeer tevreden terug; “Het zit erop, de laatste race van het seizoen. Ik had 8 seconden achterstand op Wawak na de tijdrit en de crosscountry van gisteren. Vandaag hebben we het goed gespeeld, klein beetje geluk gehad in de shortrace van 20 minuten.” Aldus Vader.

“De wedstrijd vandaag ging heel goed. Het was een sneller cours. Ik probeerde vooral om veilig binnen te komen, het parcours was namelijk best lastig door de passages over een oud fort.

Het resultaat van deze race was bepalend voor het algemeen klassement. We hebben het seizoen zo fantastisch kunnen afsluiten in het mooie weer met mooie resultaten. Het was mega zwaar maar ik denk dat we met het gehele team tevreden mogen zijn met resultaat en de UCI punten. Dus, missie geslaagd! Aldus Panhuyzen.

2E4B6089 (1)

Tijdens onze trip naar Kos hadden wij twee gastrenners mee, Sasu uit Finland en Cameron uit Groot-Brittannië. Beide heren hebben niet onverdienstelijk deelgenomen aan de etapperace. Zo werd Sasu 4e en won de proloog Cameron volgde op een 11de plaats in de eind ranking.

Alle bewegingen en uiteraard het behaalde succes is vastgelegd door fotograaf Remy Vroonen, die een verslag maakt voor Bike.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina