Guiyang International MTB Event

Gepubliceerd op: 6 september 2012
Guiyang International MTB Event

Op 29 en 30 September zullen Tim Lemmers en Erik Groen deelnemen aan het test-event in Guiyang, China. In China wil de organisatie volgend jaar een wereldbeker mountainbikewedstrijd organiseren.

3 man naar Guiyang International Mountain Bike Festival

Om in aanmerking te komen een Wereldbeker te organiseren, moet de wedstrijdorganisatie zich eerst bewijzen door op de zelfde locatie een grote en internationaal sterk bezette mountainbikewedstrijd te organiseren.

Een vlucht naar het centrum van China is niet bepaald goedkoop. Gelukkig zijn onze renners en begeleider Sjaak Schambach, door de Chinese Staat en de organisatie uitgenodigd om aan deze wedstrijd te komen deelnemen.

In Guiyang wordt dit jaar een test event gereden, op poten gezet door een private organisator. Daarna wordt beslist of het Wereldbeker circus in 2013 ook nog de vier-miljoenenstad in de provincie Guizhou, twee vlieguren van Shanghai, zal aandoen.

De wedstrijden vinden plaats in het laatste weekend van september, en enkel voor de cross country renners.

Waarom de UCI naar China wil, dat is gemakkelijk af te leiden. Ook in het wegwielrennen probeert men de grote opkomende markt aan te boren. “China is een zeer grote markt. Dit is goed voor de fietsindustrie maar ook voor vele anders sponsors. En als UCI willen we de sport zo globaal mogelijk maken,” geeft Mélanie Leveau als verklaring.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina