Habitat Mountainbike team stelt nieuwe ploeg 2017 voor

Gepubliceerd op: 6 april 2017
Habitat Mountainbike team stelt nieuwe ploeg 2017 voor

SPIER – Hotel Van der Valk in Spier was donderdag het decor voor de presentatie van het Habitat Mountainbiketeam 2017.

Sportverslaggeefster Karin Mulder van RTV Drenthe stelde de renners voor aan de sponsoren en relaties en onderwierp de renners aan een indringend vragenvuur, om meer te weten te komen over drive, voorbereiding op grote toernooien en hoe de jonge atleten hun sportieve toekomst bij Habitat zien. Bijzonder waren vooral de woorden van Olympiaganger en Belgisch kampioen Ruben Scheire, die voor het vijfde jaar op rij voor Habitat kiest. ,,Hier heb ik de beschikking over het beste materiaal en ik heb vertrouwen in de omkadering dus ga ik het wiel niet twee keer uitvinden’’, verklaarde Scheire.

De overige teamsamenstelling bestaat uit:
Anne Tauber die dit jaar bij de Elite dames meestrijd, nieuwkomer bij de ploeg is landgenoot van Ruben, Kevin Panhuyzen en Frank Beemer. Zij leggen zich volledig toe op de olympische crosscountry mountainbike discipline. Voor nog meer zichtbaarheid en connectie met de breedtesport zorgen Henk Bos, Rob van der Werf en Henk Jaap Moorlag. Deze mannen gaan weer meestrijden om de ereplaatsen in de Marathon discipline van het mountainbiken.
Teammanager Maarten Kemperman legde in het kort uit hoe de ploeg opereert en hoe renners op de beste manier ondersteund kunnen worden. ,,Het prijst ons gelukkig dat er zo’n mooie opkomst is en dat de ploeg goed presteert. Dat motiveert onze grote groep aan stafmedewerkers en mijzelf ook om net even dat beetje extra te doen om de atleten nog beter te assisteren. De jonge sporters hebben de toekomst, daar investeren wij graag in. Dit is een mooie link met partner en naamgever van het team Habitat. Wij beide investeren in de toekomst van mensen’’, verklaarde Kemperman.

,,Wij zorgen dat we met alle bedrijven in de zaal een gezonde samenwerking hebben, zowel zakelijk als sportief. Zo organiseren wij clinics, evenementen én we betrekken hen zoveel mogelijk bij de ploeg waardoor dit sponsornetwerk alsmaar uitbreid. Daar zijn we trots op.’’
Karin Nas van Habitat beaamde dit en vertelde ronduit over het werk dat Habitat for Humanity wereldwijd doet voor minder bedeelden. ,,In Amerika zijn wij al groot merk dat onder meer geassocieerd wordt met meerdere presidenten en celebraties als Brad Pitt. Het is erg fijn dat het mountainbiketeam bijdraagt aan meer naamsbekendheid hier zo kunnen wij nog meer mensen helpen met een goed en veilig thuis’’, aldus Nas.

Namens de staf van Team Habitat kwam sportarts Valentijn Rutgers nog even aan het woord die deelde hoe hij altijd bereikbaar was voor de renners om zo vanuit het Habitat Mountainbiketeam zo spoedig mogelijk iemand na met een blessure of ziekte weer op de been te helpen.

Nog even de hoogtepunten uit het raceprogramma XCO (Cross Country Olympisch):
Wereldbekerwedstrijden met o.a. Nove Mesto Tsjechië, Albstadt, Duitsland, Vall Nord, Andorra, Lenzerheide Zwitserland. Bundesligawedstrijden met dit weekend Badsäckingen, Heubach en Titisee.
Benelux cup met Beringen en Houffalize en de Nationale kampioenschappen.

De XCM (Cross Country Marathon) rijdt een selectief programma , met o.a.; Bike Trans Alp, Zillertal Bike Challenge, Willingen en Riva Bike Marathon en het NK marathon tijdens de Bart Brentjens Challenge.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina