Habitat sterk vertegenwoordigd op EK in Chies d’Alpago

Gepubliceerd op: 9 juli 2015
Habitat sterk vertegenwoordigd op EK in Chies d’Alpago

Ruben Scheire, Lisa Mitterbauer, Blaza Klemencic en Anne Terpstra zijn allemaal geselecteerd voor EK mountainbike, dat van 20 tot en met 26 juli wordt gehouden in het Italiaanse Chies d’Alpago.

Voor Terpstra is het geen verrassing dat ze naar het EK gaat. ,,Dat is wel logisch omdat ik al heb voldaan aan de norm voor het EK en WK.” Het EK is voor de elite-coureurs het eerste moment waar ze zich direct kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Een plek in de top tien is daarvoor voldoende.

Terpstra dicht zich een goede kans toe om ‘Brazilië’ te halen. ,,Tijdens de laatste wereldbeker werd ik dertiende. Het zou super cool zijn als ik het haal.”

Op dit moment heeft Nederland twee startplekken bij de mannen en nog geen bij de vrouwen. Om een startplek te bemachtigen, moet ons land van de achttiende naar de zeventiende plek (of beter) in het Olympische landenklassement. Dat gaat spannend worden. Onder andere Oostenrijk, Servië en Zweden hebben bijna evenveel punten als Nederland.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina