Wereld Kampioenschap Mountainbike Hafjell

Gepubliceerd op: 8 september 2014
Wereld Kampioenschap Mountainbike Hafjell

In het Noorse Hafjell, vlak boven Lillehammer vonden dit weekend de wereldkampioenschappen mountainbike plaats. Blaza, Ruben en Lisa reden mee. Lees hier het verslag.

Blaza3 bijgesneden

Met een vijfde plaats op het WK in Hafjell sloot Blaza Klemencic een van haar sterkste seizoen ooit af.
Op Noorse bodem kende Blaza Klemenčič een goede start; "Ik probeerde voor het gedrang te zitten en niet door een andere renner achterstand op te lopen. De eerste ronde reed ik zodoende op de 3e plaats. Ik wist al dat heel moeilijk zou worden deze positie te consolideren. Maar omdat ik sterker ben berg op en in de afdalingen niet de meest technische ben, leek mij dit de beste strategie. Ik viel iets terug. Mogelijk scheelde mij dit de 4e plaats. Toch ben ik uiterst content met dit mooie resultaat.”
“Het is een super seizoen geweest met toch wel een mooi einde. Ik put veel vertrouwen uit heel mijn seizoen en kijk er naar uit om volgend jaar sterker voor de dag te komen” Zo besluit Klemenčič.

Voor de liefhebbers. Bekijk hier de héle wedstrijd terug via Redbull.tv

140902_7200_by_Dobslaff_NOR_Lillehammer_WCh_XCE_Quali_Mitterbauer

Prima WK voor Lisa Mitterbauer

In haar laatste WK bij de Dames U23(jaar) wist Lisa haar beste resultaat neer te zetten in de Cross-Country Eliminator bij de Dames Elite. Op sprint vlak staat ze hier al haar mannetje. Op dinsdag wist zij hier tot de halve finale te komen en hier de laatste manche te winnen. Hiermee behaalde zij een 9e plaats algemeen. “Echt tevreden ben ik er niet mee. Op een onmogelijk moment schoot ik uit mijn pedaal waardoor ik de aansluiting verloor. Anders had ik mee kunnen doen voor de finale. Het snelle en technische parkoers lag mij goed, dus ik baal hier nog van.” 
Krijg een indruk van hoe het er aan toe gaat in de XCE en bekijk de finale race van de heren op youtube.com

In de Cross Country Disipline op zaterdag Reed Lisa Mitterbauer een solide race. “Met een 10e plaats met ik tevreden. De conditie is nog altijd goed en het verval in de rondetijden begint te verminderen ten opzichte van vorige wedstrijden".

140906_8699_by_Dobslaff_NOR_Hafjell_WCh_XC_ME_Scheire

Ruben Scheire 'Kende geen superdag'

Op het WK voor Elite heren is Ruben Scheire als 49ste gefinisht, hiermee werd hij door de 80%-regel vroegtijdig uit de wedstrijd genomen.
Op een wereldkampioenschap moet alles meezitten. “Vandaag was dit jammer genoeg niet het geval. Nochtans ging mijn conditie de voorbije weken in stabiel. In de team-relay van landen teams kon ik voorin meekoersen. Vandaag had ik superdag moet hebben, dit bleef uit. Een plaats bij de eerste dertig in wat zijn eerste WK bij de 'grote jongens' was. Met die ambitie verscheen de Oost-Vlaming in Hafjell aan de start. Het draaide echter compleet anders uit: verder dan een 49ste plaats kwam Scheire niet. De Feenstra-Kendabiker bleef er nuchter bij en nam vrede met dit resultaat. “Het is simpel, van in het begin tot op het einde beschikte ik niet over goede benen. In dit opzicht valt die 49ste plaats nog mee”.
“Ik eindig als 49ste ondanks het feit dat ik me niet super voelde. Toch kijk ik terug op een goed eerste seizoen bij de Elite. Volgend jaar wil ik hier terug meedoen voor een uitstekende prestatie. “

naar nieuwsoverzicht vorige pagina