HAIMING HC Mountainbike wedstrijd

Gepubliceerd op: 5 mei 2014
HAIMING HC Mountainbike wedstrijd

Lisa Mitterbauer boekt top-10 notering in Horce Catégorie Mountainbike Race Heiming.

Ötztal decor van Mountainbikers

In het weekend van 3 en 4 mei was de Oostenrijkse regio Ötztal het decor van één van Europa’s voornaamste mountainbikewedstrijden.

Het voorprogramma startte op vrijdag met de in populariteit toenemende Sprint-race (of wel XCE) midden in het stadscentrum van Haiming, met een parcours over schansen, boomstammen en trappen. In de kwalificatie maakte lisa het zichzelf nog lastig door uit haar pedaal te schieten en de 4e tijd neer te zetten. Gelukkig nog ruimvoldoende om door te gaan naar de eerste ‘heat’ door niet voluit te gaan wist ze telkens als tweede of 3e de finish te passeren tot de halve finale, deze wist ze te winnen. Ook wist Lisa de finale van de wedstrijd op haar naam te schrijven en kon daarmee met extra motivatie toewerken aan de Cross country wedstrijd.

Op zondag zouden aanvankelijk Lisa en Blaza deelnemen, maar doordat Blaza nog steeds herstellende is van haar val in Pietermaritzburg moest zij deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.
Dit met het oog op de komende wereldbekerwedstrijden.
Het was dus aan Lisa om de teamkleuren te verdedigen tijdens de grootste wedstrijd van Oostenrijk. Ze dan ook bijzonder gemotiveerd. Met haar uitstekende afdaaltechniek was ze klaar voor een confrontatie met onder andere voormalig wereldkampioen Gunn rita Dahle uit Noorwegen, Ghita Michiels uit België en Oostenrijks Kampioen Lisi Osl.
Lisa kende een goede start en kon al snel mee met de top-10 waar ze met de groep met favorieten de eerste afdaling inreed. Hier belande ze echter onfortuinlijk in de struiken, door dat ze ditmaal te snel uit haar andere pedaal schoot. Eenmaal weer op de fiets, en wetende dat ze voorzichtig moest zijn om niet weer los te komen zette zij de achtervolging in.
Ze wist zich terug te vechten tot plaats 7 en met een mooie hoeveelheid UCI-punten huiswaarts te keren. “Ik merk dat ik dit jaar bergop een stuk sterker ben geworden, de samenwerking met mijn trainer Robert moet daar zeker aan hebben bijgedragen. In de afdalingen kan ik bijna iedereen wel volgend, maar op dit steile parcours kwam overal op aan”. Aldus een lachende Lisa.

De wedstrijd werd gewonnen door de Noorse Gunn Rita Dahle, voor Githa Michiels en de Deense Annika Langvast.

Lees ook het verslag van Lisa op: www.lisamitterbauer.at

naar nieuwsoverzicht vorige pagina